تلاش خیران در کمک به دانشگاه‌ها؛ راهی برای بهبود وضع بشریت
کد خبر: 3313245
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۰
فرجی دانا عنوان کرد:

تلاش خیران در کمک به دانشگاه‌ها؛ راهی برای بهبود وضع بشریت

گروه اجتماعی: عضو هیئت مؤسس بنیاد حامیان علم و فناوری کشور با بیان اینکه تلاش خیران به دانشگاه‌ها راهی برای بهبود وضعیت بشریت است، گفت: جان پولسون، بزرگ‌ترین خیر آموزش عالی، کمک خود را هدیه‌ای برای بهبود وضعیت بشریت می‌داند لذا ما نیز برای کارهای خیر باید چنین اهداف والایی را مدنظر قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، رضا فرجی‌دانا، رئیس هیئت مدیرۀ بنیاد حامیان دانشکدۀ فنی دانشگاه تهران و عضو هیئت مؤسس بنیاد حامیان علم و فناوری کشور، در گردهمایی خیرین و واقفان آموزش عالی کشور که صبح امروز، 21 خردادماه در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، به توضیح نکات مهم در بزرگ‌ترین کمک به آموزش عالی به دانشگاه هاروارد پرداخت و بیان کرد: یکی از نکات مهمی که در سخنان جان پولسون، بزرگ‌ترین خیر به آموزش عالی وجود دارد این است که او کمک خود را هدیه ای برای بهبود وضعیت بشریت می‌داند و ادامه می‌دهد که آموزش شاه کلید کمک به انسان هاست و ما نیز برای کارهای خیر باید چنین اهداف والایی را مد نظر قرار دهیم.

فرجی دانا با توضیح اینکه چرا دانشگاه سوژۀ کارهای خیر قرار می‌گیرد، به سخنان فیلسوف اسپانیایی اشاره کرد و گفت: این فیلسوف که رئیس دانشگاه است، دانشگاه را را معبد انسانیت می داند و می گوید من نیز کاهن بزرگ این معبد یعنی ارزش های حاکم بر دانشگاه هستم، همچنین این فیلسوف اسپانیایی می گوید: در این معبد هرگونه آلودگی باید بیرون گذاشته شود و شاید بتوانید با خشونت بی حد بر ما چیره شوید اما هرگز نخواهید توانست بر افکار ما و ایمان مردم به ما مسلط شوید.

فرجی دانا در همین راستا افزود: هم مسئولان و هم مردم باید از حدود و صغور دانشگاه صیانت کنند و نگذارند دانشگاه مورد هجمه واقع شود.

عضو هیئت مؤسس بنیاد حامیان علم و فناوری به یکی دیگر از جملات پولسون، بزرگ‌ترین خیر به آموزش عالی اشاره و بیان کرد: پولسون دانشگاه هاروارد را نقطۀ اساسی در موفقیت خود معرفی می‌کند که آموزش دانشگاهی ما نیز باید به این سمت برود، افراد مفیدی تربیت کند و فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها نیز باید احساس کنند که دانشگاه برایشان مفید بوده است.

وی با ارائۀ آماری از دانشگاه هاروارد بر ضرورت دوری از کمیت‌گرایی تأکید کرد و افزود: این دانشگاه با 21 هزار دانشجوکه در 9 دانشکده و 160 رشته به ازای هر چهار تا پنج دانشجو یک استاد دارد که 41 نفر از دانشجویان نیز برنده جایزۀ نوبل شده‌اند.

فرجی دانا با انتقاد از افزایش کمی بی رویۀ دانشگاه‌ها در هشت سال گذشته، افزود: اگر دانشگاه هاروارد مکتب حقوقی ایجاد می‌کند به واسطۀ کثرت دانشجویان نیست، بلکه کم بودن تعداد دانشجویان باعث شده است تا افرادی مؤثر از این دانشگاه فارغ التحصیل شوند.

وی با ارائۀ آماری از تعداد مهندسان در ایران بر افزایش کیفیت‌گرایی تاکید کرد و گفت: ایران پس از روسیه و آمریکا با 273 هزار مهندس، رتبۀ سوم را داراست که اگر کیفیت‌آفرینی انجام نشود در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.

رئیس هیئت مدیرۀ بنیاد حامیان دانشکدۀ فنی تهران، یکی از مهم ترین اهداف بنیاد حامیان علم و فناوری کشور را همین کیفیت آفرینی عنوان کرد.

captcha