ثروت‌اندوزی و رفاه‌طلبی مسئولان فرهنگ دینی و ایمانی را نابود می‌کند
کد خبر: 3678943
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۸
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین:

ثروت‌اندوزی و رفاه‌طلبی مسئولان فرهنگ دینی و ایمانی را نابود می‌کند

گروه فرهنگی: نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در جلسه شورای فرهنگ عمومی گفت: ثروت‌اندوزی و رفاه‌طلبی برخی مسئولان فرهنگ دینی و ایمانی را نابود می‌کند و عامل عصبانیت مردم است و بین مردم و مسئولان فاصله ایجاد خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قزوین،آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در جلسه شورای فرهنگ عمومی بابیان اینکه جای بحث حوادث این روزها در جلسه امروز فرهنگ عمومی کمرنگ بود، اظهار کرد: قرآن کریم در باب فتنه و آزمایش که جزو نیازمندی‌های ما در حوزه فرهنگ است بیانات زیبایی را مطرح کرده و در این دوره تاریخی که مواجه با فتنه دیگری شده‌ایم اگر از این آیات غفلت کنیم، ضربه خواهیم خورد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اذعان کرد: با مشاهده آیات مختلف قرآن کریم در باب فتنه و آزمایش، اگر فتنه در جامعه بشری رخ نمی‌داد این احساس در بین مردم شکل می‌گرفت که خداوند برای ما احترام قائل نشده است.

وی ادامه داد: در نگاه قرآنی با وقوع فتنه مشخص است که خدا برای ما ارزش قائل شده است، زیرا فتنه مثل کوره‌ای می‌ماند که همه‌چیز را مذاب می‌کند و در این مذاب طلا و سنگ جایگاهش مشخص می‌شود.

وی اضافه کرد: خداوند امت‌ها و ملت‌های پیشین را در فتنه‌ها گذرانده است و باید این کوره‌های آزمایش پیش آید تا اهل صداقت و نفاق و دورویی از هم شناخته شوند.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: در جامعه ما فرهنگی‌ترین موضوع، بحث فتنه است که باید ریشه‌های این فتنه را شناسایی کرد، فتنه درختی نیست که ریشه داشته باشد و شجره خبیثه بی‌ریشه‌ای می‌ماند که همچون گردباد است.

وی عنوان کرد: امیرمومنان (ع) در خطبه 50 نهج‌البلاغه فرموده‌اند؛ هواهای نفسانی که مورد تبعیت قرار می‌گیرد ریشه فتنه است زیرا در پی آن حکم‌هایی صادر می‌شود که همه‌چیز را نابود می‌کند، بنابراین زیاده‌خواهی و ثروت‌اندوزی جزو هواهای نفسانی است که به دنبال خود برتری‌طلبی را به همراه دارد.

آیت‌الله عابدینی بابیان اینکه یکی از وظایف شورای فرهنگ عمومی شناسایی ریشه ناهنجاری‌ها در جامعه است، گفت: ثروت‌اندوزی، زیاده‌طلبی و رفاه‌طلبی برخی مسئولان یکی از دلایل اعتراضات شکل‌گرفته در فضای امروز کشور است، رونق فرهنگ اشرافی گری در بین مسئولان و مدیران فرهنگ دینی و ایمانی را به نابودی می‌کشاند و مردم را عصبانی کرده و بین ملت و مسئولان فاصله ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: برای تحلیل وقایع امروز چشمان ما حضور اجانب و استکبار را در آشوب‌ها رصد می‌کند اما نباید غافل از این نکته شد که مسئولان هم با عملکرد نامناسب خود نارضایتی عمومی را ایجاد کرده‌اند.

امام‌جمعه قزوین بیان کرد: چرا باید برخی مسئولان ما که ادعای ایمان به قیامت هم دارند با پارتی‌بازی برای اطرافیان خود شرایط اشتغال ایجاد کنند درصورتی‌که امروز خانواده‌هایی وجود دارند که در تأمین نان خود دچار بحران هستند؛ اما یک فرد بیکار در بین خانواده‌های و اطرافیان برخی از مسئولان مشاهده نمی‌کنیم.

وی اهل نفاق و سوءاستفاده کنندگان از بیت‌المال در فتنه را از عوامل تحریک مردم به حضور در خیابان برشمرد و گفت: رهبر معظم انقلاب بارها در سخنرانی‌های خود به مشکلات اقتصادی اشاره کردند و تأکید ایشان رفع بیکاری و رونق تولید ملی بوده است. این بیانات نشان می‌دهد رهبری به فکر درد اقتصادی و بیکاری مردم است اما در زمان اجرا مباحثی چون اقتصاد مقاومتی رعایت نمی‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: اعضای شورای فرهنگ عمومی باید هم رصد کنندگان فرهنگ عمومی و هم نگهبانان فرهنگ عمومی مردم باشند تا با رصد مناسب فرهنگ‌های ارزشی آسیب نبیند و فرهنگ‌های مطلوب به جامعه تزریق شود.

این کارشناس قرآنی اذعان کرد: خداوند فرهنگ‌های نادرست مثل ربا را رد کرده و در مقابل فقط فرهنگ صحیح چون قرض‌الحسنه را رشد می‌دهد؛ بنابراین ما هم در شورای فرهنگ عمومی وظیفه‌داریم فرهنگ صحیح همچون حضور پرشور در نماز جمعه و جماعت، قرض‌الحسنه و کمک به هم نوع را رواج دهیم تا خدای متعال این فرهنگ‌ها را برکت دهد.

وی با تأکید بر اینکه وظیفه ما رصد صحیح و واقع‌بینانه جامعه در حوزه فرهنگ است، عنوان کرد: اگر توانستیم در حوزه فرهنگ عمومی اقدامی کنیم که پای جوانان به مساجد باز شود به‌طور یقین در آینده شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهیم بود، زیرا رفع هر مشکلی نیازمند ایجاد زیرساخت‌های لازم است.

آیت‌الله عابدینی بیان کرد: اثر وجودی شورای فرهنگ عمومی را باید در بحران‌ها و فتنه‌ها مشاهده کنیم، اگر مشکلات و گناهان در جامعه رواج داشته باشد به دنبال آن فتنه‌های بزرگی رخ می‌دهد و این شرایط یعنی ما در جلسات خوب عمل نکردیم.

وی خاطرنشان کرد: خداوند برای انسان کرامت قائل شده البته اجباری هم برای پذیرش دین قرار نداده است؛ اما از سوی دیگر مضرات و آسیب‌های عدم پذیرش دین و ایمان را نیز بیان کرده تا مردم با اختیار به پذیرش روی بیاورند.

استاد حوزه و دانشگاه در پایان تصریح کرد: پادگانی کردن جامعه برای برخی شرایط لازم است اما باید با فرهنگ‌سازی مانع ایجاد مشکلات، گناهان و عمل به قوانین شویم، مردم باید در حوزه فرهنگی در شرایطی رشد کنند که خودشان برای برپایی قسط اقدام کنند و از سوی دیگر ما نیز برای برنامه‌ریزی‌های مناسبتی حتماً باید اقدامات سال گذشته را رصد کرده و نقاط ضعف را در برنامه‌ریزی جدید رفع کنیم.

مطالب مرتبط
captcha