به گزارش ایکنا از قزوین، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، مجید اسماعیلی، معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار کرد: میزان تولید محصولات زراعی در سال 57 حدود یک میلیون تُن بوده که این میزان در سال 97 به بیش از 2 میلیون 600 هزار تُن رسیده است.
به گفته وی همچنین بهرهوری آب در تولید محصولات استراتژیک همچون گندم در قبل انقلاب 3 دهم بوده که در سال زراعی 97 این میزان به 85 صدم رسیده است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اجرای طرحهای به زراعی، به نژادی ارقام زراعی و کاربرد بذرهای اصلاحشده، کاربرد سیستمهای نوین آبیاری، افزایش سطح آگاهی کشاورزان و وجود کشاورزان خبره در استان، بهینهسازی سیستم مکانیزاسیون کشاورزی، تدوین برنامههای الگوی کشت و بهرهوری آب را از عوامل افزایش بهره وی آب و تولید محصولات زراعی برشمرد.
وی به روند تولید محصولات زراعی اشاره کرد و یادآور شد: در تولید محصولات کشاورزی همچون گندم، ذرت، جو کلزا، برنج با بهکارگیری روشهای مناسب کاشت، داشت و برداشت افزایش در تولید داشته است.
اسماعیلی تشریح کرد: طی سالهای اخیر با سیاستهایی مانند کاهش سطح کشت محصولات پر آب بر نظیر گوجهفرنگی و خربزه با افزایش سطح کشت محصولات زراعی دیم در مناطق مستعد استان، بهبود بهرهوری آب و افزایش پایداری تولید (افزایش عملکرد در واحد سطح) را داشتهایم بهطوریکه باوجود کاهش 34 درصدی در سطح کشت گندم آبی از 70 هزار به 46 هزار هکتار، در این محصول شاهد افزایش 18 درصدی تولید هستیم.
وی به روند تولید محصولات باغی طی چهل سال گذشته اشاره کرد و افزود: تولید محصولات باغی بارور استان در مقایسه با اوایل انقلاب رشد قابلملاحظهای داشته است، بطوریکه تولید محصولات باغی از 310 هزار تُن در سال 57 به بیش از 647 هزار تُن در سال 97 رسیده است.
به گفته معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، محصولات عمده و شاخص که در سیر صعودی خوبی طی این سالها داشته تولید محصولاتی همچون زیتون، انگور، پسته، بادام، گیلاس، گردو و زغالاخته است.
اسماعیلی بهرهمندی باغداران از روش نوین باغداری، توسعه باغ در اراضی شیبدار، محصولات استراتژیک همچون زیتون، انگور و پسته و طرحهایی همچون داربستی کردن باغات و سیستمهای نوین آبیاری را دستاوردهای چهلساله ذکر کرد.
انتهای پیام