زیربنای امور قرآنی را از نو بسازیم
کد خبر: 3921464
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۰
قره‌شیخلو:

زیربنای امور قرآنی را از نو بسازیم

رئیس امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه باید زیربنای امور قرآنی را از نو بسازیم، تصریح کرد: در این سال‌ها فقط به مسابقات بین‌المللی توجه کردیم و از مسابقات در سطح شهرستان غافل بودیم؛ متأسفانه نگاه ما کمّی است و باید تغییر کند.

زیربنای امور قرآنی را از نو بسازیم

به گزارش ایکنا از قزوین، شورای امور قرآنی اوقاف و امور خیریه استان قزوین، امروز، دوشنبه، 17 شهریورماه، با حضور مهدی قره‌شیخلو، رئیس امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، در این استان  برگزار شد.

قره‌شیخلو در این شورا با تأکید بر اینکه باید زیربنای امور قرآنی را از نو بسازیم، اظهار کرد: در این سال‌ها فقط به مسابقات بین‌المللی توجه کردیم و از مسابقات در سطح شهرستان‌ها غافل بودیم؛ متأسفانه نگاه ما در این مورد کمّی است که باید تغییر کند. در راستای توجه به زیرساخت‌ها با شیب ملایم اقدام به کیفی‌سازی کردیم و در حوزه‌های مختلف تدوین برنامه‌هایی مانند آموزش را در دستور کار قرار دادیم، چون متولی آموزش‌های حرفه‌ای و تخصصی و تربیت جامعه قرآنی حرفه‌ای هستیم. در حوزه‌های مختلف، آموزش کارکنان سازمان اوقاف و برنامه‌ریزی برای تربیت حافظ را در دستور کار قرار دادیم، نگاه ما در حوزه آموزش کیفی است. بنابراین باید در ابتدای امر رعایت استاندارهای دوره‌های آموزشی انجام شود.

وی ادامه داد: باید به‌ گونه‌ای تلاش کنیم که مردم با قرآن انس برقرار کنند. فرهنگ مسابقات قرآن باید با سایر مسابقات متفاوت باشد و در حوزه مسابقات ضمن استانداردسازی، به ارتقای فرهنگی نیز توجه کنیم.

قره‌شیخلو تصریح کرد: در ۶ ماهه دوم سال‌ جاری ساماندهی داوران را در دستور کار قرار دادیم و سیاستمان این است که از اعزام داور به‌ صورت متمرکز از سازمان خودداری کنیم و با برگزاری دوره‌های آموزشی و توجیهی و داوران دارای مدرک، از ظرفیت‌های استانی و استفاده کنیم. تبلیغ و ترویج مسابقات جزو برنامه‌های سازمان اوقاف است، ولی باید تدوین برنامه با توجه ویژه به مسابقات شهرستانی را در هدف قرار دهیم. علی‌رغم همه مشکلات مادی مردم هنوز به وقف اهتمام ویژه‌ای دارند. لذا باید با شفاف‌سازی و جهت‌دهی در حوزه وقف، شاهد وقف در حوزه قرآنی باشیم.

وی با بیان اینکه در راستای انس عمومی با قرآن برگزاری محافل هدفمند را مدنظر داشتیم، تشریح کرد: در نظر داشتیم از ظرفیت بقاع متبرکه در حوزه‌های ترویجی و انس عمومی استفاده کنیم تا هر هفته در هر بقعه یک برنامه تلاوت ۱۵ دقیقه‌ای همراه با تفسیر برگزار شود که متأسفانه با شیوع کرونا برنامه‌ها به‌ صورت مجازی برگزار شدند. نمی‌خواهیم بقاع متبرکه به مؤسسه تبدیل شوند، بلکه در نظر داریم که این مراکز فرهنگی به حلقه و محفل هفتگی تبدیل شوند تا حافظان و قاریان به نام کشور در همین حلقه‌ها شرکت کنند.

قره‌شیخلو در پایان اظهار کرد: از سال ۱۴۰۰ با حضور مدیران کل استانی اقدام به برنامه‌ریزی قرآنی استان‌ها خواهیم کرد تا در حوزه مالی اعتبار پایدار تعریف و به استان‌های محروم نیز کمک شود. ثبت‌نام مسابقات قرآن باید سیستمی باشد و ثبت‌نام‌ها نباید تمدید نشود تا آمار دقیقی در حوزه‌های مختلف داشته باشیم.

انتهای پیام
captcha