آیا فاصله گذاری اجتماعی در جلسات قرآن جواب نمی‌دهد
کد خبر: 3964411
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۴

آیا فاصله گذاری اجتماعی در جلسات قرآن جواب نمی‌دهد

یک پیشکسوت قرآنی در قزوین گفت: بر اساس آمار ارائه شده، مجالس مذهبی 23.5 درصد در شیوع کرونا تأثیرگذار بوده است و این عدد به نسبت بازار و مسافرت‌ها رقم بسیار کمی است و می‌توان محافل قرآنی را با رعایت فاصله اجتماعی مدیریت و برگزار کرد؛ این سؤال نیز مطرح می‌شود که چرا جلسات استانداری با رعایت فاصله اجتماعی برگزار می‌شود اما جلسات قرآنی را نمی‌توانیم با رعایت فاصله برگزار کنیم؟!

مسئولان دیواری کوتاه‌تر از قرآن ندیدند

جواد قلی‌پور، پیشکسوت و مربی قرآن کریم در قزوین، در گفت‌وگو با ایکنا از قزوین اظهار کرد: طی یک سال اخیر به‌دلیل شیوع کرونا، برگزاری محافل قرآنی کمرنگ شده است. همان‌طور که کرونا روی همه حرفه‌ها و مشاغل تأثیر داشته است مؤسسات قرآنی نیز از این امر مستثنا نبودند و با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم کردند؛ برخی از مؤسسات قرآنی فعالیت خود را در فضای مجازی دنبال کردند که نتایج مطلوبی نیز گرفتند حتی برخی از اساتید نیز به‌صورت تلفنی با شاگردان خود در ارتباط بودند و آموزش‌های لازم را ارائه دادند.

وی ادامه داد: بر اساس آمار ارائه شده، مجالس مذهبی 23.5 درصد در شیوع کرونا تأثیرگذار بوده است و این عدد به نسبت بازار و مسافرت‌ها رقم بسیار کمی است و می‌توان محافل قرآنی را با رعایت فاصله اجتماعی مدیریت و برگزار کرد؛ این سؤال نیز مطرح می‌شود که چرا جلسات استانداری با رعایت فاصله اجتماعی برگزار می‌شود اما جلسات قرآنی را نمی‌توانیم با رعایت فاصله برگزار کنیم؟!

این مربی قرآن کریم عنوان کرد: برای ماه مبارک رمضان هیچ جلسه قرآنی در استان برگزار نخواهد شد و برنامه با قرآن در رمضان به مانند سال‌های گذشته در مسجد امام حسن عسگری (ع) برگزار خواهد شد با این تفاوت که امسال مستمعی وجود نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: ممنوعیت برگزاری محافل قرآنی به دور از انصاف است و با ادامه این روند استعدادها از بین خواهد رفت بنابراین نباید دست روی دست بگذاریم چون زمان از بین رفتن کرونا مشخص نیست پس با مدیریت وضع موجود می‌توانیم استعدادها را پرورش دهیم.

قلی‌پور با بیان اینکه قرآن در جامعه مهجور است و جوانان با آن انس ندارند، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری 2 دهه پیش از این از شبیخون فرهنگی خبر دادند اما همه ما خواب بودیم و بسیاری از جوانان از قرآن فاصله گرفتند، اگر امروز دست به دست هم دهیم و انس با قرآن را ایجاد کنیم چند سال دیگر شاهد اثرات آن در جامعه خواهیم بود.

وی با تأکید بر اینکه جامعه باید در عمل قرآنی شود، افزود: طی سال‌های گذشته مسئولین رده بالا از ترویج قرآن کریم حمایت نکردند و متأسفانه امروز در جامعه اسلامی شاهد مهجوریت قرآن هستیم و حتی انس با قرآن در خانواده‌ها نیز مشاهده نمی‌شود؛ به‌جای آن که قرآن، محور تمامی برنامه‌های مسئولین باشد فقط شعار قرآنی می‌دهند.

این پیشکسوت قرآنی بیان کرد: ما اساتید قرآنی نیز در حد بضاعت خود مشغول کار هستیم و تربیت قرآنی را روی زمین نگذاشتیم اما افرادی که مسئولیت دارند باید وارد میدان شوند و از امروز به فکر جوانان باشند.

وی اشاره کرد: در جامعه باید حساسیت ایجاد شود تا شیرینی و حلاوت قرآن کریم برای همه به‌ویژه جوانان مشخص شود و لازمه این امر مدیریت است؛ متأسفانه مشاهده می‌کنیم که اعتبارات قرآنی به شدت کاهش یافته است و اعتباری برای فعالیت‌های قرآنی در نظر گرفته نمی‌شود، در حقیقت می‌توانیم بگوییم که مسئولان دیواری کوتاه‌تر از قرآن کریم ندیدند.

مسئول سابق دارالقرآن تبلیغات اسلامی قزوین گفت: برای ترویج فعالیت‌های قرآنی باید اعتبار خوبی برای این بخش در نظر گرفته شود اما متأسفانه در سطح دانشگاه‌ها به‌جز قرآن کریم به همه چیز توجه می‌شود به همین علت این کتاب آسمانی در بین جوانان و دانشجویان ناشناخته است.

قلی‌پور در پایان سخنانش متذکر شد: من بازنشسته شدم حتی در این مدت از جایی زنگ نزدند که تدریس کنم چون برایشان مهم نیست، امثال من افراد بسیاری هستند که آموخته قرآنی دارند اما جایی برای انتقال آن به نسل جوان وجود ندارد در حقیقت باید بگوییم که از ما نمی‌خواهند که قرآن تدریس کنیم.

انتهای پیام
captcha