حضور ۱۵ نماینده از آفریقا در مسابقات بین‌المللی قرآن
کد خبر: 4058927
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۷

حضور ۱۵ نماینده از آفریقا در مسابقات بین‌المللی قرآن

رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: در دوره پیش رو مسابقات بین‌المللی قرآنی جامعه هدف از آمریکای جنوبی داریم که بین ۲۲ تا ۲۵ کشور شرکت می‌کنند، در آفریقای شمالی نیز بین ۱۰ تا ۱۵ نماینده از کشور آفریقایی داریم که تاکنون در مسابقات حضور نداشته‌اند و حضور اول را تجربه می‌کنند.

مسابقات بین‌المللی قرآن

به گزارش ایکنا از قزوین، حمید مجیدی مهر، رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، در نشست خبری که امروز اول خرداد ۱۴۰۱ در سالن جلسات سازمان اوقاف قزوین برگزار شد، تصریح کرد: چهل و پنجمین مسابقات قرآنی کشور با رویکردی متفاوت از دوره‌های پیشین برگزار می‌شود، در این دوره تلاش شده از ظرفیت‌های قرآنی استان‌های بیشتری استفاده کنیم و شاهد ایجاد موج قرآنی در کشور باشیم.

وی افزود: مسابقات اغلب در یک بازه زمانی برگزار می‌شود اما این دوره از مسابقات طی ۹ ماه برگزار می‌شود؛ سه‌ماهه تابستان را به ثبت‌نام و ۶ماهه دیگر را به برگزاری مسابقات اختصاص دادیم.

رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: مرحله مقدماتی مسابقات کشوری آبان‌ماه به میزبانی استان کرمانشاه، بخش معارفی اوایل آذر به میزبانی استان قم، بخش نغمات دینی شامل رشته‌های اذان، دعاخوانی همخوانی و مدیحه‌سرایی به میزبانی استان قزوین و بخش قرآنی شامل رشته‌های قرائت، ترتیل و حفظ در مرحله نهایی به میزبانی استان خوزستان برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد: بخش مقدماتی مسابقات بین‌المللی به میزبانی استان خراسان رضوی و مرحله نهایی بین‌المللی مسابقات قرآن کریم نیز به میزبانی استان تهران برگزار می‌شود، هم اکنون برای اولین‌بار مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در آمریکای لاتین به سه زبان اسپانیایی، پرتقالی و فرانسوی باهدف افزایش گستره جامعه قرآنی در حال برگزاری است.

مجیدی مهر یادآور شد: عمق راهبردی قرآنی ما در سال پیش رو کشورهای آفریقای شمالی و آمریکای جنوبی است، در دوره پیش رو جامعه هدف از آمریکای جنوبی داریم که بین ۲۲ تا ۲۵ کشور شرکت می‌کنند، در آفریقای شمالی نیز بین ۱۰ تا ۱۵ نماینده از کشور آفریقایی داریم که تاکنون در مسابقات حضور نداشته‌اند و حضور اول را تجربه می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: امید داریم امسال رکورد مسابقات قرآن در جمهوری اسلامی را جابه‌جا کنیم؛ بالاترین میزان مشارکت در مسابقات قرآنی در سال ۹۴ با حضور ۸۴ کشور بود، امیدواریم در این دوره شاهد مشارکت ۹۰ کشور باشیم؛ این موضوع قدرت دیپلماسی و فرهنگی جمهوری اسلامی را نشان می‌دهد ازاین‌رو شعار مسابقات «یک کتاب، یک امت» در نظر گرفته شده است.

برگزاری مسابقات مدیحه‌سرایی بانوان بعد از ۶ سال وقفه

رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: ۲ رشته جدید ترجمه نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه امسال به این دوره از مسابقات اضافه شده است، همچنین رشته مدیحه‌سرایی بانوان رشته‌ای است که بعد از ۶ سال وقفه به مسابقات قرآن بازگشته است و به میزبانی استان قزوین برگزار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: حضور زنان در مسابقات کشوری قرآنی نشان‌دهنده حضور مادران در مسابقات است، حضور مادران نویدبخش این است که این مادران نسلی را تربیت می‌کنند که در راه قرآن باشند و این امر قابل‌تقدیر است؛ نیاز است زمینه ورود زنان به مسابقات قرآنی را بیش‌ازپیش فراهم کنیم.

مجیدی مهر یادآور شد: در حال حاضر ۲۷ کشور مسابقات بین‌المللی قرآن را برگزار می‌کنند که می‌توانم بگویم معتبرترین و باشکوه‌ترین مسابقات قرآن، مسابقات جمهوری اسلامی ایران است، همچنین بیش از ۴۰۰ رتبه در طول چهار دهه اعزام نمایندگان ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن به ثبت رسیده است.

وی بیان کرد: این دوره از مسابقات به‌صورت زنده از صداوسیما پخش خواهد شد، در بخش بانوان باتوجه‌به معذوریت‌هایی که به لحاظ شرعی داریم پخش زنده نداریم، همچنین در بخش آقایان به جز اذان سایر بخش‌های مسابقه به‌صورت زنده پخش می‌شود.

رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: برگزاری مسابقات جمهوری اسلامی ایران نشان داده نتیجه از پیش تعیین شده نیست و عدالت به‌عنوان اصول اصلی مدنظر است تا بتوانیم از هویت نظام صیانت کنیم، هیچ کشوری در دوران کرونا مسابقات قرآنی برگزار نکرد اما ایران پرچم مسابقات را زمین نگذاشت.

وی یادآور شد: ما به دنبال برگزاری مسابقه و ایجاد رقابت نیستیم بلکه بعد معنوی آن برای ما اهمیت دارد، بر همین اساس در دوران کرونا مسابقات برای برگزار کردیم اگرچه رسانه‌های بیگانه قصد داشتند برگزاری مسابقات را منفی نشان دهند اما این مسابقات در حالی برگزار می‌شد که فرد به‌تنهایی در سالن قرار داشت، ما تلاش داریم مسابقات زمینه‌ساز انس بیشتر با کلام‌الله مجید شود و انس بیشتر با کلام به معنای تدبر در قرآن و عمل به آن است.

انتهای پیام
captcha