فلسفه تشکیل مؤسسات قرآنی جهاد تبیین است
کد خبر: 4068675
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۰

فلسفه تشکیل مؤسسات قرآنی جهاد تبیین است

مسئول امور بانوان بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیاء(ص) با بیان اینکه وظیفه جهاد تبیین برای مؤسسات قرآنی مسلم است، گفت: قرآن کتاب تبیین است و فلسفه تشکیل این مؤسسات، تبیین حقایق دین بین آحاد مردم است.

طاهره‌ بیگم سیدی، دبیر واحد بانوان جبهه فرهنگی طاهره‌ بیگم سیدی، مسئول امور بانوان بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیاء(ص)، در گفت‌وگو با ایکنا از قزوین، گفت: در جهاد تبیین باید از کلی‌گویی پرهیز و تلاش کرد تا مصادیق لازم برای فهم درست فتنه‌های زمان را از قرآن استخراج و در جامعه رواج داد. جهاد تبیین عبارتی دو کلمه‌ای است که هر دو واژه بارِ معنایی بسیار عمیق و سنگینی دارد و لازم است برای پی بردن به اهمیت آن‌ها، مروری کوتاه بر معنای این ۲ کلمه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در نظام مقدس جمهوری اسلامی جهاد واژه‌ای آشناست، گفت: برای پیروزی انقلاب جهاد کردیم، برای مقابله با استکبار جهانی در صحنه‌های نظامی و دفاع مقدس، در صحنه‌های اقتصادی و حتی فرهنگی مردم دلیر، غیور و فهیم ایران اسلامی با این کلمه نقش‌آفرینی‌های بی‌بدیلی داشتند.

این فعال فرهنگی گفت: تبیین بیان حقیقت از طریق روشنگری است؛ یعنی با بیان حقیقت مخاطب را از ظلمات کج‌فهمی نجات داده و او را با نور و روشنایی حقیقت آشنا کنیم. وقتی جهاد و تبیین در کنار هم قرار می‌گیرند بار معنایی جدی‌تری را به ذهن متبادر می‌کنند از این حیث که نمی‌توان در تبیین حقیقت، حرکت لاک‌پشتی داشت، بلکه نیازمند مجاهدت جدی در این عرصه هستیم.

وی با تصریح بر صدور فرمان جهاد تبیین از سوی رهبر انقلاب و لزوم بررسی معنای دقیق آن گفت: جهاد مشابه واژه مبارزه است اما ویژگی جهاد مستمر و پیوسته بودن با تمام توان در تقابل با دشمن جریان حق است. در جهاد باید همه‌جانبه، هوشمندانه و مخلصانه برای رسیدن به هدف تلاش کرد. ممکن است تلاش‌های علمی و اقتصادی بسیاری صورت گیرد اما جهاد محسوب نمی‌شوند. جهاد باید برای مقابله با وسوسه‌های دشمن باشد مانند جهاد علمی که در ارتباط با موضوع فناوری هسته‌ای اتفاق افتاد.

جهاد تبیین؛ در رأس امور فرهنگی

مسئول امور بانوان بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیاء(ص) خاطرنشان کرد: گاهی جهاد نظامی است و گاهی اقتصادی، ولی جهاد تبیین از همه آن‌ها مهم‌تر است زیرا اگر روشنگری در زمان مناسب خود اتفاق افتد غبار جهالت و کج‌فهمی از اذهان عمومی پاک شده و مردم در شرایط مختلف نقش خود را پیدا می‌کنند و با تشخیص صحیح وظیفه خود را به درستی به انجام خواهند رساند.

وی گفت: با توجه به اینکه در ماه‌های اخیر از سوی رهبر انقلاب نسبت به جهاد تبیین تأکیدات بیشتری صورت گرفته و فرمان جهاد قطعی و فوری صادر شده است باید بررسی و ریشه‌یابی کنیم که چه اتفاقی رخ داده که علی‌رغم جریان دائمی جهاد در جامعه، در این دوره اشاره جدی‌تری به جهاد صورت گرفته است.

سیدی تصریح کرد: از آنجا که استکبار جهانی برای نابودی انقلاب اسلامی از هیچ اقدامی فروگذار نمی‌کند و مدت‌هاست جنگ رسانه‌ای خود را با تمام هجمه بر این موضوع متمرکز کرده که جمهوری اسلامی برای اداره کشور و امورات مردم کارآمدی لازم را ندارد، اهمیت جهاد تبیین و پرداختن به آن بیش‌ازپیش مشخص می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: استکبار برای اثبات این ادعای باطل از هیچ روشی فروگذار نکرده و فضاهای رسانه‌ای را برای القای این محتوای باطل به مردم ایران و جامعه جهانی به خط کرده است. کتمان رشد و پیشرفت جمهوری اسلامی در صحنه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و بزرگنمایی مشکلات اقتصادی ایران اسلامی روش‌هایی است که استکبار برای پیروزی در جنگ شناختی و روانی رسانه‌ای از آن بهره می‌برد. مرور این مباحث اهمیت جهاد تبیین و تأکید مقام معظم رهبری بر فوری بود پرداختن به آن را نشان می‌دهد.

قرآن کتاب تبیین است

سیدی گفت: وظیفه جهاد تبیین برای مؤسسات قرآنی مسلم است چراکه قرآن کتاب تبیین است و فلسفه تشکیل این مؤسسات، تبیین حقایق دین بین آحاد مردم است.

وی با بیان اینکه مؤسسات وظیفه نشر معارف قرآنی به آحاد جامعه را برعهده دارند، افزود: از آنجا که کتاب آسمانی ما دائره‌المعارف لازم برای یک زندگی سالم است، اگر مؤسسات به‌ خوبی در نشر آموزه‌های قرآنی تلاش کنند، سهم بسزایی از جهاد تبیین خواهند داشت.

این فعال فرهنگی اظهار کرد: قرآن مهم‌ترین و تنها وظیفه پیامبر(ص) را ابلاغ مبین عنوان کرده است که دین را با بیان روشن برای مردم ابلاغ کند. ابلاغ روشنگرانه است که می‌تواند عرب جاهلی را به عمار، یاسر و ابوذر تبدیل کند و این یکی از دلایل روشن تأثیر جهاد تبیین است که می‌تواند انسان را از ذلت به اوج عزت برساند.

وی افزود: همین مقدار فهمی که نسبت به ارزش‌های اسلامی و حتی انقلاب اسلامی داریم از برداشت‌ها و آموزه‌های قرآنی است. اگر بزرگان دین، علما و مفسران برای ما این ارزش‌ها را از قرآن استخراج نکرده و تبیین نمی‌کردند از همین مقدار فهم دینی هم برخوردار نبودیم. پس با تمرکز بیشتر بر آموزه‌های دین، دست ما برای اقدامات جدی‌تر در جهاد تبیین باز خواهد بود.

مسئول امور بانوان بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیاء(ص) با بیان اینکه روایات متعدد زکات علم را نشر آن می‌داند، خاطرنشان کرد: شایسته است پس از فهم دقیق موضوعی آن را به افراد جامعه منتقل کنیم تا از جهالت و بدفهمی نجات یافته و بتوانند در عرصه‌های مختلف با فهمی صحیح قدم‌های مؤثری بردارند. علاوه بر آن از رسالت‌های مهم مؤسسات قرآن است که اهمیت ولایت‌فقیه و نیاز جامعه به ولی‌فقیه را از قرآن استخراج کرده و با بیان شیرین و جذاب به مردم آموزش دهند به گونه‌ای که مردم نیاز به ولی‌فقیه را از درون احساس کنند.

سیدی در پایان بیان کرد: تبیین داستان‌های قرآنی همچون قوم بنی‌اسرائیل، قوم ثمود و داستان حواریون برای مردم، کمک خواهد کرد تا نقش خود را در جامعه فعلی اسلامی پیدا کنند که الآن حواریون هستند برای حضرت عیسی(ع) یا بنی‌اسرائیل‌اند برای حضرت موسی(ع). این موارد کارهای ارزشمندی است که مؤسسات قرآنی می‌توانند برای جهاد تبیین انجام دهند تا بار بزرگی از این مسئولیت را به دوش گرفته و به تحقق جهاد تبیین سرعت بخشند.

انتهای پیام
captcha