چگونگی ورود به عرصه تبیین مهم است
کد خبر: 4087964
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۴

چگونگی ورود به عرصه تبیین مهم است

رئیس اداره زن و خانواده، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران با بیان اینکه امروزه در جنگ نرم به سر می‌بریم، گفت: چگونگی ورود به عرصه تبیین مهم است.

جنگ شناختی و ترکیبی

زاهره سادات میرجعفری، رئیس اداره زن و خانواده مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، در گفت‌وگو با ایکنا از قزوین، گفت: در بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب به کلیدواژه‌هایی اشاره کردند که نشانگر تحولات عظیم جهانی است این تحولات نشان می‌دهد، با این کلیدواژه‌ها رهبر معظم انقلاب هشدار می‌دهند که در دوره حساس فتنه‌ها قرار داریم.

وی اضافه کرد: در احادیث از فتنه‌های آخرالزمان گفته شده است، رهبر معظم انقلاب با گام دوم می‌خواهند ما را برای ظهور آماده کنند و در این مقطع زمانی، زنان جایگاه ویژه‌ای دارند چون انسان‌ساز و جریان‌ساز هستند برای این امر باید خصوصیات و ویژگی‌هایی داشته باشیم تا خودسازی، دگرسازی و تمدن‌سازی انجام شود.

رئیس اداره زن و خانواده مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران تشریح کرد: برای یک زن ویژگی وجود دارد که مردان آن را ندارند و آن خصوصیت انسان‌سازی است؛ زن می‌تواند منشأ تحولات عظیم درون خانواده باشد اگر می‌خواهید زن رشد پیدا کند باید او را در حوزه خانواده توانمند کنیم؛ جریان‌های فمینیستی می‌خواهند زنان را توانمند کنند، اما سوا این است که اگر زن از خانواده جدا شود رشد خواهد کرد؟ تجربه نشان داده است که غرب زن را از خانواده جدا و تقویت کرد که یک تقویت تک‌بُعدی بود و منجر به ایجاد خانواده‌های تک‌والد و استنکاف مردان از انجام وظایفشان شد و در این بین زنان فرزندان خود را رها نکردند.

وی خاطرنشان کرد: غرب با موج عظیمی از خانواده‌های تک‌سرپرست و مردان بی‌مسئولیت مواجه است این ایرادات زمانی به وجود می‌آید که نگاه تک‌بُعدی به زن داشته باشیم. اسلام بر توجه چند بُعدی به زن تأکید دارد و در این راستا مردان، زنان و فرزندان باید آموزش ببینند؛ اگر به این سمت برویم زنان جریان‌ساز خواهند بود.

میرجعفری یادآور شد: در ساختار انقلاب اسلامی ویژگی‌ها و استعدادهایی را از زنان مشاهده کردیم که قبل از انقلاب ندیده بودیم؛ از صدر اسلام همواره افرادی وجود داشتند که برای مشارکت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برای دیگران الگو بودند؛ برای مثال حضرت خدیجه(س) تاجری فعال بودند که اموال خود را در راه اسلام هزینه کردند؛ حضرت زهرا(س) هم علاوه بر ایفای نقش در جهاد تبیین؛ در راه ولایت از جان و مال خود گذشتند و در عین حال در فدک از حق خود نیز دفاع کردند، همچنین اگر روشنگری حضرت زهرا(س) نبود جریان سقیفه راه دیگری را طی می‌کرد.

این مسئول اضافه کرد: حضرت زینب(س) نیز از مادر خود الگوگیری کردند و در کربلا جهاد تبیین را به گونه‌ای انجام دادند که بعد از ۱۴۰۰ سال عاشورا به فراموشی سپرده نشود، در زمان مشروطه و انقلاب اسلامی هم زنان همواره فعال بودند.

جهاد با رفاه‌طلبی و لذت‌جویی سازگاری ندارد

وی تأکید کرد: در انقلاب اسلامی الگوی زن مسلمان ارائه شد تا اولویت‌‎های خود را به خوبی تشخیص دهد. در این مقطع زمانی یکی از جهادهای زنان، فرزندآوری است قطعاً کسی که می‌خواهد در این جهاد عمل کند باید چند سالی از آسایش خود بگذرد، مادران نسل گذشته جهاد همسرداری نیز داشتند لذا شیوع طلاق به کم‌کاری در این حوزه بازمی‌گردد. جهاد دیگر زنان جهاد تبیین است که به خوبی می‌توانند در آن ایفای نقش کنند. در ابتدا باید جهاد را تعریف کنیم جهاد مبارزه‌ای است که با رفاه‌طلبی و لذت‌جویی سازگاری ندارد و در واقع یک کار همه‌جانبه است که باید مخلصانه در این راه قدم برداشت.

رئیس اداره زن و خانواده مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران متذکر شد: جهاد عرصه‌های مختلفی دارد و شامل جهاد نظامی، علمی، اقتصادی، فرهنگی و رسانه‌ای می‌شود. در حال حاضر جنگ شناختی و ترکیبی به راه افتاده است و در عرصه‌های اقتصادی، رسانه‌ای سیاسی و فرهنگی در جنگ هستیم.

وی با بیان اینکه امروزه در جنگ نرم به سر می‌بریم، افزود: جنگ تحمیلی هشت ساله سخت در حالی به اتمام رسید که زنان خوش درخشیدند و اکنون زمان حضور بانوان در جنگ نرم است، در این جنگ تیرها مشخص نیست و حتی آثار اصابت آن‌ها پس از چند سال نمایان خواهد شد.

میرجعفری گفت: دشمن تلاش دارد زنجیره تواصی را از بین ببرد؛ تواصی به معنای توصیه کردن است اما در بسیاری از مواقع همدیگر را توصیه نمی‌کنیم و جای منکر و معروف تغییر پیدا کرده و دشمن در حال وارونه نشان دادن واقعیت‌هاست.

وی توضیح داد: تبیین به معنای روشن کردن واقعیات و از بین بردن قوای جهالت و تحریف است، اگر روایت نکنیم برایمان روایت خواهند کرد از امام رضا(ع) نقل شده است «اگر زیبایی کلام ما را می‌دانستند از ما اطاعت می‌کردند». ما نتوانستیم زیبایی‌ها را معرفی کنیم، آیا توانستیم زیبایی‌های زمان ظهور را به نمایش بگذاریم؟ چقدر زیبایی‌های زمان ظهور را معرفی کردیم؟ فراموش نکنیم که قرار نیست حضرت حجت(عج) به تنهایی ظهور کنند تا وقتی که ما فعال نشویم حضرت مهدی (عج) ظهور نخواهند کرد. تبیین ۲ اثر دارد نخست آن که کسانی که غفلت ورزیده‌اند آگاه می‌شوند و دوم آن که افراد دیگر بی‌تفاوت نخواهند شد.

رئیس اداره زن و خانواده مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران اشاره کرد: امروزه جامعه فمینیستی فعال و از یکدیگر حمایت می‌کنند و به تطهیر دوره پهلوی می‌پردازند. اگر ندانیم برای چه می‌خواهیم جهاد کنیم و جهاد چقدر اهمیت دارد، انگیزه لازم را برای تبیین نخواهیم داشت لذا اگر بخواهیم ارزش‌ها پابرجا بماند باید به سمت تبیین حرکت کنیم.

وی تصریح کرد: چگونگی ورود به عرصه تبیین مهم است؛ عرصه جهاد تبیین، عرصه جنگ نرم است و باید به آن ورود پیدا کنیم در این جنگ باید به حکمرانی در فضای مجازی برسیم زیرا امروزه رسانه‌ها بین‌المللی هستند لذا باید در این عرصه به‌صورت هدفمند فعالیت کرده و دنیا را آگاه کنیم.

شناخت فضای اثرگذار با آینده‌پژوهی

میرجعفری مطرح کرد: در عرصه جهاد تبیین باید به لحاظ اخلاقی و مهارتی مسلح باشیم یعنی باورها و اعتقادات خود را تقویت کنیم تا به راحتی تحت تأثیر جریانات قرار نگیریم. متأسفانه در عرصه فردی خود را نساختیم و بسیاری از مشکلات درونی خود را حل نکرده و اعتقادات خود را درونی‌سازی نکردیم. در این عرصه باید دانش و مهارت مرتبط با آن را به دست آوریم مثلاً نرم‌افزارها را یاد بگیریم و ابزارهای رسانه‌ای را بشناسیم؛ امروزه شبکه مجازی جای نشریات مکتوب را گرفته است بنابراین باید با آینده‌پژوهی فضاهای تأثیرگذار را بشناسیم.

وی اظهار کرد: فضای مجازی و حقیقی با هم آمیخته شده است برای مسلح شدن باید اصول اخلاقی این فضا مانند تقوای قلم و زبان و مرزهای اخلاقی را رعایت کنیم. به حضرت علی(ع) گفتند معاویه حیله می‌کند حضرت در پاسخ فرمودند من اصول اسلام را در جامعه پیاده می‌کنم اگر مثل او عمل کنم چه چیزی از ارزش‌های اسلامی باقی می‌ماند.

رئیس اداره زن و خانواده مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران تأکید کرد: امروزه جوانان حوصله سخنرانی طولانی را ندارند لذا در عرصه مجازی باید این اصل را بدانیم و محتوایی را ارائه کنیم که کوتاه، خلاصه، زیبا و جذاب باشد؛ همچنین باید از آخرین نسخه‌ نرم‌افزارها شناخت داشته باشیم در غیر این صورت تأثیرگذار نخواهیم بود. برای فعالیت در عرصه جنگ نرم نیز باید شبکه‌سازی شود و عده‌ای محتوا را تولید کرده و عده‌ای نیز آن را منتشر کنند تا مخاطبان تأثیر بگیرند.

فرصت‌ها در حال تبدیل به تهدید

وی تذکر داد: در فضای جنگ نرم، فرصت و تهدید با هم مخلوط شده است و فرصت‌ها در حال تبدیل به تهدید هستند برای اینکه در عرصه محتوایی خوب عمل کنیم باید بدانیم در عرصه مجازی چند اولویت وجود دارد و اصل و فرع را مشخص کنیم تا برای مباحث اصلی به تبیین بپردازیم.

میرجعفری اشاره کرد: برای شناخت مباحث اصلی باید ببینیم رهبر معظم انقلاب چه موضوعاتی را اصل می‌دانند و در اصول اسلامی کدام ارزش مورد هدف هجمه دشمنان قرار گرفته است. اصل اولیه اصل ولایت فقیه است و دشمن با شبکه‌سازی در تلاش است باورها و اعتقادات را تغییر دهد؛ دشمن با تغییر تفکر و اندیشه در تلاش است رفتارها را تغییر دهد و پس از آن تغییر حکمرانی و سیاست‌ها را عملیاتی کند. در غرب برخی ارزش‌ها را تغییر دادند سپس سندنویسی کرده و به دولت‌ها ارجاع دادند و الزاماتی را تعیین کردند و بدین طریق باورها عوض شد.

وی بیان کرد: باید توجه کنیم که باور و ذائقه ایرانی در حال تغییر است و در پی آن سبک زندگی تغییر پیدا خواهد کرد، برای فعالیت در عرصه جهاد تبیین باید جریانات این عرصه را بشناسیم و با آنان مقابله کنیم؛ برای مقابله در میدان جنگ نرم باید مهارت‌ها را بیاموزیم و در زمینه تولید محتوا وارد میدان شویم.

رئیس اداره زن و خانواده مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران گفت: جوانان بر اساس اقتضای سنشان دوست دارند خود را معرفی کنند برای همین باید به فرزندان اعتماد به نفس بدهیم تا از هنرها و ویژگی‌های مثبت برای معرفی خود استفاده کنند. متأسفانه این روزها در فضای مجازی می‌بینیم افرادی که بیشتر آرایش می‌کنند پسند بیشتری دریافت می‌کنند لذا باید ارزش‌هایی را نمایان کنیم که جذاب‌تر و تأثیرگذارتر باشد.

لزوم شبکه‌سازی در فضای مجازی

وی با تأکید بر اینکه در فضای مجازی باید به سمت شبکه‌سازی و سامان‌دهی حرکت کنیم، ادامه داد: دانشجویان و جوانان ضمیر پاکی دارند و باید برای آنان تبیین داشته باشیم؛ برای این امر هم باید از ظرفیت خود دانشجویان استفاده کنیم.

میرجعفری خاطرنشان کرد: بیشتر آسیب‌ها به‌دلیل بیکاری جوانان است؛ عده‌ای از جوانان برای کار تصورات خیالی نظیر پشت میزنشینی دارند و عده‌ای هم نمی‌دانند چطور به عرصه کار ورود پیدا کنند بنابراین بایستی با حلقه‌های میانی گفتمان‌سازی داشته باشیم تا به اهداف خود دست پیدا کنیم.

وی اشاره کرد: در عرصه جهاد تبیین باید تاریخ کشور و سیاست‌های غرب علیه ایران نظیر انگلیس و قحطی صد سال گذشته را بیان کنیم برای این امر باید در ابتدا خودمان به اطلاعات مسلط شویم تا بتوانیم به شبهات در این زمینه پاسخگو باشیم.

رئیس اداره زن و خانواده مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران گفت: باید حواسمان باشد دشمن می‌خواهد در تمامی زمینه‌ها نفوذ کند که این نفوذ در افراد، ارکان و جریانات رسانه‌ای خواهد بود. اگر تأخیر و تردید کنیم قطعاً دشمن بهتر از ما عمل خواهد کرد. دشمن در فضای مجازی فعالیت جدی دارد و ارتش صهیونیست یک لشکر را برای تولید محتوا به زبان فارسی اختصاص داده است بنابراین ما هم باید ضمن شبکه‌سازی از آنان حمایت کنیم تا تقویت شوند.

میرجعفری در پایان بیان کرد: باید ارزش‌های خود را تقویت کنیم خانواده‌گرایی هنوز ارزش دارد و هیچکس مانند مادر و زن خانواده نمی‌تواند عملکرد داشته باشد بنابراین باید عملکردهای تربیتی مادران ماندگار شود.

انتهای پیام
captcha