بررسی طرح «صیانت» در مجلس پیشینه ۱۰ ساله دارد
کد خبر: 3988109
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۸

بررسی طرح «صیانت» در مجلس پیشینه ۱۰ ساله دارد

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: بحث درباره طرح صیانت، سال گذشته در مجلس یازدهم آغاز شد و بنده یکی از امضا کنندگان این طرح بودم که به کمیسیون فرهنگی تحویل داده شد و پس از رفع ایرادات با نام طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات کاربردی فضای مجازی بار دیگر به مجلس ارائه شد؛ این طرح پیشینه ۱۰ ساله دارد و نمایندگان ادوار مجلس آن را آغاز کرده بودند و پیش‌نویس‌های آن مورد بررسی قرار گرفت.

بررسی طرح «صیانت» در مجلس پیشینه ۱۰ ساله دارد

به گزارش ایکنا از قزوین، فاطمه محمدبیگی، نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، در نشست با اهالی رسانه که عصر دوشنبه ۱۱ مرداد در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: ما نمایندگان مجلس خود را زبان گویا، چشم بینا و گوش شنوای مردم می‌دانیم، خبرنگاران را با همین صفات در کنار خود می‌بینیم و اگر شما نباشید ما نمی‌توانیم زبان گویای مردم باشیم و قطعاً این شما هستید که بهترین اخبار را انعکاس می‌دهید و اگر انعکاس شما نباشد هیچ صدایی از مردم و نمایندگان به گوش مسئولین کشور نخواهد رسید.

وی ادامه داد: وقتی از سال گذشته مجلس یازدهم کار خود را شروع کرد مقام معظم رهبری چندین نکته مهم را به ما گوشزد کردند که از جمله آن‌ها می‌توانیم به حل مشکلات معیشتی مردم، فاصله گرفتن از حاشیه‌ها، پرداختن به اولویت‌ها، عدالت، رفع تبعیض و حمایت از خانواده و ایجاد زیرساخت‌های لازم در ابعاد مختلف، بهبود و افزایش قدرت دیپلماسی ایران در منطقه اشاره کنیم که تلاش کردیم در مجلس شورای اسلامی اقداماتی را در این حوزه‌ها انجام دهیم.

این نماینده مجلس بیان کرد: مجلس یازدهم در ابتدای راه با شیوع کرونا مواجه شد، مشکلات بورس، دونرخی بودن ارز، نبود طرحی برای احداث مسکن، فشارهای اقتصادی و کاهش دامنه‌دار ارزش پول ملی و معضلاتی همچون سیل و زلزله در کشور از دیگر مشکلات یک سال اخیر بوده است. به اذعان کارشناسان، یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در رده قوی‌ترین مجالس پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است به گونه‌ای که هفتم خرداد در اولین سالگرد آغاز به کار مجلس یازدهم از مقام معظم رهبری نمره قبولی گرفتیم که به اعتقاد من نمره قبولی مردم بود که با آرای خود این مجلس را انتخاب کردند.

وی تصریح کرد: برخی از نقاط ضعف در مصوبات قبلی ادوار گذشته مجلس را اصلاح کردیم که از جمله آن‌ها می‌توانیم به اصلاح چند بخش قانون مالیات‌های مستقیم، قانون صدور چک، قانون خرید تضمیمنی محصولات کشاورزی، طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی اشاره کنیم.

محمدبیگی خاطرنشان کرد: ساختار بودجه کشور را اصلاح کردیم، طرح جهش تولید و تأمین مسکن یکی از بهترین طرح‌هایی بود که در مجلس تصویب شد، طرح بانکداری جمهوری اسلامی، طرح مالیات عایدی بر سرمایه و خانه‌های خالی یکی از پیشران‌های کاهش روند صعودی قیمت مسکن را در آینده به عهده خواهد داشت، طرح عرضه خودرو در بورس، اصلاح قانون خرید تضمینی، طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کارها و جهش تولید دانش بنیان از دیگر اقدامات مجلس شورای اسلامی طی یک سال اخیر بوده است.

وی تشریح کرد: تذکرات کتبی در طول یکسال ۲۸۱۳ مورد بوده که نسبت به دوره‌های گذشته افزایش داشته است و با فعالیت چهارساله مجلس دهم برابری دارد؛ تذکرات شفاهی، سوال از وزرا، تحقیق و تفحص و گزارش کمیسیون‌ها نشان می‌دهد که مجلس یازدهم فعال‌تر از مجالس ادوار گذشته بوده است، برای مثال در طرح لایحه ۷۱۱ مورد طرح را طی یک سال نخست مجلس یازدهم ارائه کردیم که در مجلس دهم طی چهار سال ۵۰۶ مورد طرح بوده است؛ این اعداد نشان از وجود افراد متخصص در مجلس دارد هرچند که می‌تواند آسیب‌هایی نیز با خود به همراه داشته باشد.

این مسئول توضیح داد: در حوزه حمایت از جوانان و خانواده نیز فعالیت‌های ویژه‌ای را انجام دادیم برای مثال در حوزه خانواده که شعار من «خانواده محور قانون‌گذاری» بود سعی کردم این شعار را عملیاتی کنم و اعتبارات را بیش از ۵۰ درصد افزایش دادیم؛ اختصاص ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تهیه جهیزیه دختران دهک‌های پایین از طریق ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، اختصاص زمین و تسهیلات مسکن در حوزه حمایت از فرزندآوری، افزایش مرخصی زایمان به ۹ ماه، توسعه خوابگاه‌های متأهلی دانشجویی، ارائه تسهیلات و سهم آتیه فرزندان به نوزدان متولد ۱۴۰۰ به بعد از اقدامات انجام شده برای خانواده و فرزندآوری بوده است.

وی افزود: افزایش تسهیلات ازدواج از دیگر اقدامات برای تشویق جوانان به امر ازدواج بوده است، همچنین تلاش کردیم تسهیلات کم‌بهره برای فرزندان اول تا پنجم از ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان برای هر فرزندی که به دنیا می‌آید اختصاص دهیم که گوشه‌هایی از طرح جوانی جمعیت است که در بودجه ۱۴۰۰ به آن اعتبار اختصاص پیدا کرده است.

محمدبیگی در پاسخ به سوالی در خصوص طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی توضیح داد: طرح صیانت از حقوق کاربران اینترنتی، بسیار مهم است، بحث درباره این طرح سال گذشته در مجلس یازدهم آغاز شد و بنده یکی از امضا کنندگان این طرح بودم که به کمیسیون فرهنگی تحویل داده شد و به دلیل وجود ایرادات مورد بررسی قرار گرفت و پس از رفع ایرادات با نام طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات کاربردی فضای مجازی بار دیگر به مجلس ارائه شد؛ این طرح پیشینه ۱۰ ساله دارد و نمایندگان ادوار مجلس آن را آغاز کرده بودند و پیش‌نویس‌های آن مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: این طرح در دی ماه ۹۹ به صحن ارائه شد اما به دلیل اتفاقاتی مانند تورم و مشکلات حوزه کرونا از دستور صحن خارج شد. پس از آن کمیسیون فرهنگی به این نتیجه رسید در کمیسیونی مشترک به نام ۸۵ مورد بررسی قرار گیرد. هفته گذشته این طرح به صحن ارائه و تنها این پیشنهاد رأی‌گیری شد که این طرح کمیسیون ۸۵ بشود یا خیر؟! معمولاً طرح‌های مهم در این کمیسیون‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد و در آن بخش خصوصی، دولتی و کارشناسان و نمایندگان حضور دارند.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس گفت: مدت اجرای طرح سه تا پنج ساله در نظر گرفته شده است که بعداً باید برای مدت زمان آن نیز رأی‌گیری شود. این تازه آغاز راه است و باید بررسی و چکش‌کاری شده و حتی تعداد بندها از ۳۷ تا کمتر یا بیشتر شود. هم اکنون کارشناسان بسیاری روی این طرح کار می‌کنند و ۱۲۱ نفر از نمایندگان از آن حمایت کردند.

وی اضافه کرد: وقتی طرحی به کمیسیون ۸۵ ارسال می‌شود در وهله اول تخصصی‌تر بررسی خواهد شد و وقت بیشتری برای بررسی وجود دارد؛ مردم مشکلات معیشتی و ارز و بورس دارند اگر این طرح وارد صحن شود حداقل ۴ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد ولی برای اینکه اولویت را به معیشت مردم اختصاص دهیم با ۸۵ شدن این طرح، در کمیسیون تخصصی بررسی خواهد شد تا کارشناسان نظرات خود را ارائه دهند.

این مسئول گفت: اولویت‌های مجلس رسیدگی به معضلات معیشتی است؛ یکی از آن‌ها کسب و کار در فضای مجازی است مگر می‌شود ۳۰ سال از فضای مجازی استفاده کنیم و قانونی برای آن نداشته باشیم کشورهای همسایه ایران همه قوانین حوزه فضای مجازی دارند.

وی بیان کرد: قطعاً فضای مجازی نیازمند ساختارمندی است و قانون برای خدمات پایه کاربردی است؛ اینکه می‌گویند ایسنتاگرام حذف و فیلترینگ انجام می‌شود صحت ندارد بیشتر تمرکز ما بر حفظ حقوق کاربران فضای مجازی است تا امنیت کامل برای کسب و کارهای مجازی نیز فراهم شود و به راحتی به مشاغل خود ادامه دهند.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس با تأکید بر اینکه چیزی به نام اجرای طرح فیلترینگ نداریم، تصریح کرد: قانون به مفهوم ساختارمند کردن است بنابراین فعالیت‌ها در پایه قانونی قرار می‌گیرد، در حال حاضر ترسی در جوانان می‌بینیم که می‌گویند شبکه‌های اجتماعی فیلتر می‌شود، باید بگویم مفهومی به این نام وجود ندارد، پیش‌نویس قانونی به نام حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی رأی آورده و قرار است این قانون نگارش شود، درواقع این روند قانون‌گذاری است و ممکن است یک سال زمان ببرد و بعد از اینکه این طرح تصویب شد به شورای نگهبان ارسال شده و سپس به دولت ابلاغ خواهد شد.

انتهای پیام
captcha