به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، طرح «هر مسجد یک حقوقدان» با هدف ارتقای سطح آگاهیهای حقوقی شهروندان برگزار میشود، که چهارمین مرحله از این طرح در حسینیه امام حسین(ع) ناحیه منفصل شهری دانش، برگزار شد و مسئولان دستگاه قضایی، اجرایی و انتظامی بهصورت مستقیم و چهره به چهره پاسخگوی سؤالات مردم منطقه شدند.
در این طرح علاوه بر خدمات رایگان حقوقی و قضایی، خدمات رایگان مشاوره در زمینه خانواده از سوی کانون و مرکز وکلای استان و بسیج حقوقدانان به مردم منطقه ارائه شد.
در این دیدار، علی فولیان، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین با دقت سخنان و دغدغههای شهروندان را شنید و ضمن ارائه مشاورههای حقوقی و قضایی، نسبت به پیگیری مشکلات مطرح شده در حوزه حقوق عامه قول مساعد داد.
وی با تأکید بر اهمیت آگاهیبخشی حقوقی در پیشگیری از وقوع جرم، هدف از اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» را ارتقای دانش حقوقی عمومی، دسترسی آسان مردم به خدمات مشاورهای و کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضایی دانست و از مسجد بهعنوان پایگاه آگاهی و حل مشکلات عمومی و حقوقی مردم یاد کرد و گفت: مشکلاتی که در این مراسم مطرح شد را از جنبه صیانت از حقوق عامه پیگیری خواهیم کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین اضافه کرد: حفظ حقوق شهروندی و پیشگیری از وقوع جرم، از اولویتهای اصلی دستگاه قضایی استان است و انتخاب یک نماینده مردمی از این شهرک میتواند به بهبود ارتباط بین نهادهای قضایی و جامعه و رفع مشکلات کمک کند. این نماینده مردمی بهعنوان پل ارتباطی بین دادگستری و شهروندان عمل خواهد کرد و مشکلات مطرحشده را در چارچوب قانون پیگیری میکند.
حجتالاسلام جهانبخش، مستشار دادگاه تجدیدنظر استان قزوین در سخنانی با اشاره به فرارسیدن دهه ولایت و امامت، بر لزوم پایبندی به ارزشهای اسلامی و مسئولیتپذیری اجتماعی تأکید کرد و گفت: جامعهای که باید در سایه اخلاق نبوی به آرامش برسد، امروز با چالشهای اخلاقی و اجتماعی مواجه است و مشکلات موجود در جامعه ناشی از دوری از فضیلتهای اخلاقی و قصور در انجام وظایف فردی و اجتماعی است.
مستشار دادگاه تجدید نظر استان قزوین با اشاره به نقش مسئولان در رفع مشکلات مردم بیان کرد: در نظام جمهوری اسلامی، همه ظرفیتها برای حل مشکلات وجود دارد، اما مردم باید با پیگیری حقوق خود، مسئولان را به انجام وظایفشان ملزم کنند.
زهرا غلامرضایی، مدیرکل بهزیستی استان قزوین نیز در این جلسه با تأکید بر لزوم توجه به پیشگیری اولیه در کاهش آسیبهای اجتماعی اظهار کرد: هر قدم در مسیر پیشگیری، بسیار کمهزینهتر از درمان آسیبهای پس از وقوع است.
وی افزود: سازمان بهزیستی با رویکرد همگانی و با مشارکت خیرین و مؤسسات مردمی، خدمات خود را به گروههای هدف ارائه میدهد. تمرکز اصلی ما بر پیشگیری از آسیبهایی مانند اعتیاد، طلاق و خشونتهای خانگی است تا از بروز معلولیتها و مشکلات بعدی جلوگیری شود.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین از ارائه خدمات درمانی کمهزینه و رایگان به معتادان خبر داد و گفت: اورژانس اجتماعی با شماره ۱۲۳ و مراکز مشاوره، بهصورت شبانهروزی آماده ارائه خدمات به افراد در معرض آسیب هستند.
یادآور میشود، ساماندهی ساختوسازهای غیرمجاز، اختلافات خانوادگی، نزاع و درگیری مهمترین موضوعات حقوقی و دغدغههای مردم این منطقه بود که با مسئولان قضایی مورد بررسی قرار گرفت.
وجود مشکلات در خصوص مسائل شهری، عدم وجود پل عابر پیاده هوایی، عدم وجود مسجد و اماکن فرهنگی و نیاز به افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی بخشی از مشکلاتی بود که در طرح «هر مسجد یک حقوقدان» مطرح شد.
انتهای پیام