حسن هانیزاده، کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با ایکنا از قزوین در خصوص نقشه دشمن پس از توقف جنگ 12 روزه گفت: جنگ 12 روزه یک تجربه سیاسی امنیتی، نظامی و اجتماعی بالایی برای کشور بود و باعث شکست مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی شد.
وی با تأکید بر اینکه قدرت مقام معظم رهبری یکی از عوامل پیروزی در این جنگ تحمیلی بود، اظهار کرد: چند ساعت بعد از حمله رژیم صهیونیستی و شهادت فرماندهان بلند پایه و ارشد ایران، فرمانده کل قوا فرماندهان جدیدی را منصوب کردند و انسجام ملی نیز باعث شد که ابتکار عمل میدانی بلافاصله در دست نیروهای مسلح ایران قرار بگیرد، در نهایت تمامی این اقدامات منجر به این شد که آمریکا و رژیم صهیونیستی بعد از 12 روز درخواست آتشبس بدهند.
این کارشناس مسائل منطقه در پاسخ به اینکه چرا ایران باید دست به ماشه باشد؟ تصریح کرد: به نظر میرسد که آمریکا و رژیم صهیونیستی در حال برنامهریزی پشت پرده برای انجام یک سلسله اقدامات علیه ایران هستند، بنابراین به لحاظ امنیتی، سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی ایران باید انگشت به ماشه و هوشیار باشد و در عین حال تحرکات مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی و تروئیکای اروپا را زیر نظر بگیرد.
وی بیان کرد: دلیل این زیر نظرداشتنها این است که سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان درصدد فعالسازی مکانیزم ماشه هستند که این اقدام فشار اقتصادی و سیاسی علیه ایران را در پی خواهد داشت. به موازات آن ژنرالهای آمریکایی و رژیم صهیونیستی در حال بررسی علل ناکارآمدی سامانههای دفاع هوایی رژیم صهیونیستی هستند تا بعد از برطرف کردن نواقص این سامانهها علیه ایران دست به عملیات بزنند.
هانیزاده افزود: ایران در تمامی زمینهها باید هوشمندانه رفتار کند، اگر آمریکا و رژیم صهیونیستی بار دیگر علیه ایران دست به ماجراجویی بزنند، نیروهای مسلح ما با آمادگی بیشتری اقدام خواهند کرد که این میتواند درس بزرگی برای همه ملتهای مستضعف منطقه باشد تا بتوانند با اقتدار و تکیه بر امکانات بومی خودشان در برابر تجاوزات خارجه ایستادگی کنند.
وی بیان کرد: بنابراین با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی به هیچ یک از تعهدات خود عمل نمیکند ایران باید دست به ماشه باشد، رژیم صهیونیستی در جنگهای غزه، لبنان و فلسطین بارها با نقض آتشبس بهصورت ناگهانی حمله کرده است، در حقیقت رژیم صهیونیستی پس از آتشبس به بازسازی نیروهای خود پرداخته و سپس آن را نقض میکند، بنابراین نمیتوان به آمریکا و رژیم صهیونیستی اعتماد کرد.
این کارشناس مسائل منطقه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا ایران آتشبس کرده است یا در مرحله توقف جنگ قرار دارد، گفت: در حال حاضر در مرحله توقف جنگ قرار داریم که به نوعی آتشبس هم بهشمار میرود البته هیچ آتشبسی در جهان پایدار نبوده و دلیل آن هم این است که نهادهای بینالمللی نظیر شورای امنیت باید قطعنامه صادر کنند که این اتفاق رخ نداد، بنابراین هر لحظه ممکن است رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران وارد عمل شوند.
وی در پاسخ به این سؤال که ملت ایران و نیروهای مسلح چه وظایفی برعهده دارند، اظهار کرد: ملت ایران با هوشمندی، انسجام و وحدت ثابت کردند که ملتی پویا هستند و در بزنگاههای حوادث با قرار گرفتن در یک جبهه از کشورشان دفاع میکنند. در جنگ هشت ساله رژیم بعث عراق علیه ایران نیز شاهد انسجام و وحدت ملت ایران بودیم که منجر به شکست رژیم بعث شد. در جنگ 12 روزه هم انسجام و وحدت ملت ایران، پیروزی را محقق کرد، البته نیروهای مسلح هم باید با هوشیاری، آمادگی خود را حفظ کنند و همیشه در حالت آمادهباش باشند تا در صورت ماجراجویی رژیم صهیونیستی با اقتدار بالا پاسخ دهند.
هانیزاده در پاسخ به پرسشی مبنی بر عواقب فعال شدن مکانیزم ماشه، ادامه داد: احتمال میرود تا دو ماه آینده به اصرار سه کشور اروپا یعنی انگلیس و فرانسه و آلمان، پرونده هستهای ایران به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده شود. فعالسازی مکانیزم ماشه بیشتر جنبه روانی دارد؛ هر چند تحریمها علیه ایران همچنان ادامه دارد ولی به هر حال اثر خود را در حوزههای اقتصادی و بازار ایران خواهد گذاشت چون فعالسازی مکانیزم ماشه همه کشورهای عضو سازمان ملل را ملزم خواهد کرد تا تحریمهای اعمال شده علیه ایران را رعایت کنند.
این کارشناس مسائل منطقه در پایان یادآور شد: ملت ایران باید ضمن حفظ وحدت و هوشیاری، تحت تأثیر فضاسازی رسانههای بیگانه قرار نگیرند، حاکمیت هم همه محاسبات را درنظر گرفته و برای هر اقدام غرب، سناریوی جدیدی تعریف و با توطئهها مقابله کنند.
انتهای پیام