ابوالفضل یاری، مسئول پیگیری مصوبات سفر مقام معظم رهبری استان قزوین در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از قزوین، با بیان اینکه یکی توجه ویژه مسئولان و مقامات در عالیترین سطح از ویژگیهای نظام جمهوری اسلامی ایران است، اظهار کرد: حضور مسئولان در مناطق و بررسی مسائل و مشکلات توسعهای، معیشتی، فرهنگی و اجتماعی این مناطق از مهمترین محاسن نظام جمهوری اسلامی است.
وی افزود: حضور مسئولان عالیرتبه در مناطق مختلف کشور علاوه بر مبانی ارزشی و خاستگاه این حرکت، موجب ایجاد تحول و تسریع در فرآیندهای توسعهای کشور خواهد شد.
مسئول پیگیری مصوبات سفر مقام معظم رهبری تصریح کرد: سفر مقام معظم رهبری به استان در فضای سالهای بعد از استان شدن قزوین و تبعات سیاسی حاصل از این موضوع وعدم توجه به شکلگیری ساختارهای اداری و زیر بناهای اساسی استان به دلیل عدم پیش بینی منابع مالی مورد نیاز جهت راهاندازی استان، یک نقطه عطف و محرک در توسعه استان است.
وی عنوان کرد: در پی این سفر پرخیر و برکت از مجموع منابع اعتباری مبلغ ۲۰۹۵ میلیارد ریال به استان اختصاص یافت که ۷۰۷ میلیارد ریال از منابع ردیف سفر رهبری، ۵۰ میلیارد ریال منابع دفتر مقام معظم رهبری، ۱۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی و مابقی تعهدات وزارتخانهها در جریان سفر بوده است.
یاری بیان کرد: بالاترین میزان اعتبارات هزینه شده مربوط به فصل حمل و نقل با ۹۹۰ میلیارد ریال و بهداشت و سلامت با ۲۳۰ میلیارد ریال و تربیت بدنی با ۱۷۷ میلیارد ریال است.
مسئول پیگیری مصوبات سفر مقام معظم رهبری با بیان اینکه اعتبارات سفر مقام معظم رهبری برای اجرایی شدن ۳۶۴ پروژه هزینه شده است، عنوان کرد: بالاترین تعداد پروژه مرتبط به جهاد کشاورزی با ۸۰ پروژه، راه و ترابری با ۶۶ پروژه و آب و فاضلاب روستایی با ۶۵ پروژه است.
وی در ادامه با اشاره به پروژههای بخش تربیت بدنی خاطرنشان کرد: احداث استادیوم ۱۵۰۰۰نفری قزوین، احداث ۵۰زمین ورزشی، روستایی و احداث هتل ورزش قزوین از مهمترین پروژههای بخش بخش ورزش است.
یاری با بیان اینکه احداث بیمارستان ۲۰۰ تخت خوابی قزوین و احداث ۱۲ خانه بهداشت روستایی از مهمترین پروژههای بخش بهداشت و درمان بود که از برکت سفر مقام معظم رهبری به استان قزوین محقق شد، یادآور شد: احداث راه قزوین، الموت، تنکابن؛ احداث محور بوئین زهرا، قزوین؛ احداث محور قزوین ـ تاکستان و اجرای راههای روستایی از مهمترین مصوبات سفر مقام معظم رهبری در بخش راه و شهرسازی است.
وی با اشاره پروژههای بخش آموزش، احداث مجتمعهای فنی و حرفهای شهرستانها و احداث مدارس شبانهروزی در سطح استان از مهمترین پروژههای این بخش بوده است، تأکید کرد: احداث مجتمعهای فرهنگی و هنری در شهرستانها، احداث مجتمعهای فرهنگی و تبلیغی در شهرستانها و آغازاحداث مجتمع نبویه از مهمترین پروژههای فرهنگی سفر مقام معظم رهبری به استان قزوین است.
مسئول پیگیری مصوبات سفر مقام معظم رهبری ادامه داد: احداث مسکن زوجهای جوان در بیدستان، احداث بیش از ۲۰۰ واحد مسکن روستایی برای محرومین و احداث۱۷۰۰ واحد مسکن استیجاری از مهمترین مصوبات در بخش مسکن محرومان بوده است.
وی با اشاره به پروژهها در بخش کشاورزی از اجرای بیش از ۸۰ پروژه آب رسانی و کانال آبیاری روستایی خبر داد و گفت: احداث سد مخزنی طالقان، شروع مطالعات اجرایی ۶ سد مخزنی در استان، شروع مطالعات عملیات انتقال آب الموترود به قزوین و آبرسانی روستایی از پروژههایی بوده که در بخش منابع آب استان قزوین از محل سفر مقام معظم رهبری اجرایی شده است.
یاری در پایان با اشاره به پروژههای بخش صنعت احداث شهرک ۳۰۰۰ هکتاری خرمدشت و توجه به بازسازی صنایع فرسوده استان را از مهمترین مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان قزوین دانست.