قاسم عابدی، کارشناس فضای مجازی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از قزوین، با بیان اینکه متأسفانه فضای مجازی و اینترنت در اختیار نظام سلطه است، اظهار کرد: در اعترافات ادوارد اسنودن به راحتی میتوان به تلاش آمریکا برای مدیریت این فضا و جلب مخاطب اشاره کرد.
وی با بیان اینکه قرار دادن شبکههای عظیم اینترنتی مانند فیسبوک در اختیار مردم جای فکر و تأمل دارد، افزود: طبق اسنادی که ارائه شده شبکههای اجتماعی پازلی برای جاسوسی هستند و در آن کشورهای اسلامی و برخی کشورهای هدف توسط آمریکا تحت جاسوسی قرار میگیرند.
این کارشناس فضای مجازی ادامه داد: غرب و آمریکا از پروفایلهای مخاطبان در گوگل پلاس، گوگول مپ و یا فیس بوک پازلی را طراحی میکنند و به راحتی میتوانند به اطلاعات مخاطبان خود در جامعه هدف دسترسی پیدا کرده و حتی موقعیت مکانی وی را نیز پیدا کنند.
وی بیان کرد: برخی از این شبکههای اجتماعی موقعیت مخاطب خود را در هر چند دقیقه به سیستم مرکزی اعلام میکنند و دقیقاً تمام رفتارهای یک فرد، تحت رصد قرار میگیرد.
عابدی رصد افکار و جایگاه فکری مخاطب را یکی دیکر از کارکردهای شبکههای اجتماعی دانست و با بیان اینکه عمده این شبکهها در اختیار نظام سلطه قرار دارند، تأکید کرد: این رصد تا حدی است که حتی جستجوهای یک نفر در گوگل بیانگر نیازهای فکری او محسوب میشود.
شبکههای اجتماعی؛ ابزاری برای شکلگیری انقلابهای منطقه
وی با بیان اینکه جمعبندی تمام جستجوها و پروفایل افراد در یک جامعه کافی است تا نیازهای فکری آن جامعه نیز رصد شود، گفت: نتیجه این رصد تا حدی است که در نهایت شاهد ایجاد جریانسازی شبکههای اجتماعی در حوادث و حتی انقلابهای رنگین در منطقه هستیم.
این کارشناس فضای مجازی اظهار کرد: عدم بومیسازی صنعت وارداتی سینما در ابتدای ورود آن به کشور باعث شده تا امروز ارزشها و ویژگیهای یک فیلم ایرانی و اسلامی را در سینمای کشور نبینیم و به نوعی شاهد شکلگیری ارزشهای غربی در سینمای ایران باشیم.
وی با تأکید بر اینکه بازیهای رایانهای نیز مانند سینما یک فرهنگ و صنعت وارداتی است که اگر بومی نشود شاهد مشکلاتی فراتر از سینمای امروز کشور خواهیم بود، بیان کرد: تنها نهادی که کار نظارت بر بازیهای رایانه را انجام میدهد بنیاد ملی بازیهای رایانهای است که رصد استراتژیک نداشته و بهدنبال منابع مالی است.
ورود به حوزه تولید محتوا، نیاز امروز بازیها رایانهای در کشور است
عابدی ادامه داد: عدم نظارت بر برخی بازیهای رایانهای باعث شده تا بازیهای رایانهای در کشور رواج پیدا کند که جریانهای فکری غربی را در کشور با مجوز ترویج میدهند.
وی در مثالی عنوان کرد: در اوج حوادث فتنه سال 88 شاهد ورود بازیهای با مجوز در درون کشور بودیم که اصول انقلاب رنگین و نحوه اغتشاشات را به مردم آموزش میداد.
این کارشناس فضای مجازی دلیل اصلی مشکلات موجود را وجود دید تجاری به جای دید استراتژیک و عمیق در بنیاد ملی بازیهای رایانهای دانست و افزود: باید در مبحث بازیهای رایانهای بومی و اسلامی انقلاب بزرگی انجام شود و دستگاههای زیادی با اتجاد و یکپارچگی وارد این عرصه حساس شوند.
وی ورود به حوزه تولید محتوا را نیاز امروز فضای مجازی و دیجیتال کشور دانست و گفت: غیر از نیاز به وجود سناریوی قوی برای بازیهای رایانهای نیازمند کار تحقیقاتی با قدرت فنی کافی هستیم.