به گزارش ایکنا از قزوین، محمدمهدی اعلایی، استاندار قزوین، در دومین جلسه ستاد استانی جمعیت و حمایت از جوانی خانواده که چهارشنبه ۲۷ مهر در استانداری قزوین برگزار شد؛ ضمن بیان اینکه تاکنون اطلاعرسانی «قوانین حمایتی دولت از موضوع جمعیت و فرزندآوری» تنها از طریق صدا و سیمای استان صورت گرفته است، گفت: این عملکرد پسندیده است اما شاید تنها ۱۰ درصد از افراد واجد شرایط در آن زمان تبلیغات صدا و سیما را ببینند.
وی گفت: پس از برگزاری نخستین جلسه ستاد استانی جمعیت انتظار میرفت اطلاعرسانی دقیقتری در زمان تولد فرزند در بیمارستان و همچنین در حین دریافت شناسنامه برای فرزند صورت گیرد که متأسفانه تاکنون چنین اطلاعرسانی را شاهد نبودیم.
اعلایی تصریح کرد: تصمیماتی که در قالب ستاد اتخاذ میشود باید با تمام توان اجرایی شده و متوقف دریافت بودجه و اعتبار نباشد. باید تمام کسانی که فرزندی به دنیا میآورند از قوانین حمایتی دولت و ظرفیتهای قانونی آن مطلع شوند و برای مردم تشریح شود که برای دریافت هر یک از خدمات و تسهیلات باید به کدام نهاد مراجعه کنند.
وی تأکید کرد: برقراری ارتباط بین معاونت اقتصادی استانداری و شرکتهای تولیدکننده محصولات کودک این امکان را فراهم میکند که از ظرفیت تبلیغ و اسپانسری این شرکتها برای ترویج فرزندآوری بهدرستی استفاده شود.
استاندار قزوین در موضوع تأمین زمین و مسکن در جهت حمایت از خانواده با اشاره به اینکه آئیننامهی این طرح آماده است، خاطرنشان کرد: جلسه مستقلی با ریاست معاونت اقتصادی استانداری، امور بانوان، اداره کل راه و شهرسازی و بنیاد مسکن تشکیل شده و موضوع زمین مورد بررسی قرار گیرد زیرا این ظرفیت در استان وجود دارد که بهصورت پروژهای واحد، در زمینهای موجود، بلوکی را برای افرادی که مشمول قانون جوانی جمعیت و استفاده از تسهیلات آن هستند در نظر گرفت که این میتواند کار ویژه و نمادینی در کشور برای اعطای تسهیلات در جهت حمایت از خانواده باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از کلیدیترین عوامل تاثیرگذار در تشکیل خانواده، خوابگاههای متأهلی است که باید دستورالعملهای ویژهای را برای آن تدوین کرد زیرا موضوع خوابگاه متأهلی به تشکیل خانواده و فرزندآوری کمک میکنند، مخصوصاً در رشتههای پزشکی که دانشجویان قریب به هشت سال را مشغول مطالعه و تحصیل هستند، میتوانند در حین آن ازدواج کرده و همراه با فرزندآوری به ادامه تحصیل هم بپردازند.
اعلایی همچنین در خصوص موضوع سقط جنین گفت: باید برای این حوزه مهم کمیته تخصصی تشکیل داد چون یکی از بدترین اثرات وضعی و فاجعهبار در جوامع موضوع قتل و سقط جنین است که عواقب خطرناک و تبعات وضعی این قتلنفس خانواده و جوامع را دامنگیر کرده است. باید این موضوع از ابعاد معنوی و پزشکی مورد بررسی قرار گیرد.
استاندار قزوین در پایان گفت: آمار سقط جنین کشور ۳۵۰ هزار مورد در طول سال است یعنی یک سوم ولادتها سقط جنین است. باید تمام قد از قانون جوانی جمعیت حمایت کرد و از ابتدای تشکیل خانواده و در زمان دادن سند ازدواج به زوجین بروشورهایی ارائه کرد که شامل مباحث معنوی، مادی، قوانین حمایتی فرزندآوری و مباحث مشاوره مورد نیاز خانواده باشد و ملزومات حفظ خانواده در آن تبیین شود و این موضوع باید از حالت فرمالیته و فرمایشی به حالت عملیاتی تغییر پیدا کند.
انتهای پیام