کد خبر: 4124618
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۸

وکالت یک مسئولیت اجتماعی است

رئیس کانون وکلای دادگستری قزوین با بیان اینکه وکالت قبل از آنکه یک شغل و حرفه باشد، یک مسئولیت اجتماعی و جایگاهی برای احقاق حق و اجرای عدالت است، گفت: اگر به دنبال کاهش پرونده‌های دادگستری هستیم باید از ظرفیت کانون وکلا بیشتر استفاده شود.

نحوی رئیس کانون وکلای قزوین

به گزارش ایکنا از قزوین، محمدمهدی نحوی، رئیس کانون وکلای دادگستری قزوین، یکشنبه ۷ اسفند، در نشست خبری با اصحاب رسانه به‌مناسبت سالروز تأسیس و استقلال کانون وکلا و هفته وکیل، گفت: همانطور که استقلال دستگاه قضا در عدل و قضاوت منصفانه اهمیت دارد، به همان اندازه استقلال کانون وکلا در تحقق عدل و همچنین حضور وکیل مستقل در جریان دادرسی در تسریع زمان رسیدگی، حائز اهمیت است.

رئیس کانون وکلای استان قزوین با بیان اینکه آگاهی مردم از حقوق‌شان باعث کاهش حجم پرونده‌ها در دستگاه قضایی خواهد شد و به‌کارگیری خدمات و مشاوره‌های حقوقی باید به یک باور عمومی تبدیل شود، اظهار کرد: بخش عمده تأکید کانون‌های وکلا بر حفظ استقلال برای تأمین و رعایت حقوق ملت و جلوگیری از عوامل تهدید کننده این حقوق است.

نحوی در ادامه با اشاره به وظایف کانون وکلا در برابر برخی مسائل اجتماعی و حقوق شهروندی افزود: متأسفانه مسائل صنفی وکلا که روز به روز به آن افزوده می‌شود، باعث شده تا کانون وکلا آن‌طور که باید و شاید به وظیفه اجتماعی خود عمل نکند.

وی تصریح کرد: وکالت قبل از آنکه یک شغل و حرفه باشد، یک مسئولیت اجتماعی و جایگاهی برای احقاق حق و اجرای عدالت است و اگر به‌دنبال کاهش پرونده‌های دادگستری هستیم باید از ظرفیت کانون وکلا بیشتر استفاده شود.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان قزوین گفت: در حال حاضر ۸۹۶ وکیل در استان مشغول فعالیت‌اند که از این تعداد ۸۱۷ وکیل فعال و ۱۲۸ نفر کارآموز هستند و با توجه به افزایش بی‌رویه ورودی دانشگاه‌ها به خصوص قزوین، روز به روز به تعداد وکلای بیکار اضافه می‌شود و عدم توزیع عادلانه کار در بین وکلا چالش‌های بسیاری به‌وجود آورده است.

وی با اشاره به تصویب ماده ۶ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، بیان کرد: این قانون تیشه به ریشه حقوق و رشته وکالت می‌زند و در آینده با سیل وکیل‌های بیکار و فاقد مهارت در جامعه مواجه می‌شویم.

این مسئول با بیان اینکه طرح «تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار» موجب اشتغال نخواهد شد، افزود: تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار یک معضل و بحران برای پرورش نیروهای متخصص است. براساس این قانون شرکت‌های خصوصی می‌توانند از نماینده حقوقی به جای وکیل استفاده کنند بدین معنی که هر کسی که لیسانس حقوق دارد را می‌توانند به عنوان وکیل به محاکم معرفی کنند.

وی تصریح کرد: وکلای کانون موظف به ارائه وکالت چهار پرونده تسخیری و رایگان به‌صورت سالانه هستند. در همین راستا در یک سال گذشته وکلای قزوینی ۷۱۲ پرونده تسخیری را به صورت رایگان وکالت کردند.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان قزوین در پایان گفت: بیشترین تعداد پرونده‌های تسخیری در آبان و آذر سال جاری به دلیل اغتشاشات و حوادث اخیر بوده و خوشبختانه طی این مدت و در پی حوادث اخیر هیچ یک از وکلای قزوینی پرونده قضایی نداشتند و پروانه هیچ وکیلی به بهانه مداخله در حوادث اخیر تعلیق نشده است.

انتهای پیام
captcha