کد خبر: 4125955
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۲

۱۰ میلیون اصله نهال در قزوین کاشته خواهد شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین با بیان اینکه کشور ما جزو ۱۰ کشور آلوده دنیا است، گفت: برای تولید و کاشت ۱۰ میلیون اصله نهال در استان قزوین طی چهارسال برنامه‌ریزی شده و طبق این برنامه سالیانه ۲ میلیون و ۵۰۰ اصله نهال در قزوین باید کاشته شود.

درختکاری

به گزارش ایکنا از قزوین، محسن قاسم‌زاده، مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان قزوین، در جلسه مطبوعاتی که به مناسبت هفته منابع طبیعی امروز، ۱۳ اسفند برگزار شد، گفت: برای اولین بار از استان قزوین جنگل‌بان نمونه کشوری داشتیم که این موضوع کسب افتخاری برای استان در این حوزه است.

وی اظهار کرد: در سال جاری برای ۸۰۵۲ هکتار از مراتع استان طرح مرتعداری تهیه شده است که نسبت به سال گذشته ۱۳۰ درصد افزایش داشته است. از طرح‌های تهیه شده در سنوات گذشته ۱۰ هزار و ۷۷ هکتار نیز احاله مدیریت صورت گرفت.

این مسئول بیان کرد: اجرای عملیات مبارزه با آفات و بیماری‌های گیاهی در سطح ۳۰۰ هکتار شهرستان بوئین زهرا و ایجاد بادشکن زنده در سطح ۳۰ کیلومتر شهرستان بوئین زهرا انجام شده است. تهیه و توزیع ۵۰۰ هزار اصله نهال رایگان از گونه‌های ون، ارغوان، عرعر، سرو، زیتون تلخ و بادام در سطح استان در روز ۲۲ بهمن صورت گرفت.

وی تصریح کرد: در زمینه رفع تداخلات اراضی ملی هزار و ۱۹۲ پلاک در استان مشمول رفع تداخل شدند که تاکنون ۵۱۱ آن مورد محقق شده است و در تلاش هستیم که تا پایان سال ۱۴۰۲ تمامی اختلافات اراضی کشاورزی و ملی در استان تعیین تکلیف شود.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان قزوین خاطرنشان کرد: ۸۸ هکتار از اراضی ملی استان برای ساخت مسکن در مناطق روستایی قزوین واگذار شده و این اراضی در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفته است. ۱۰۹ فقره درخواست ایجاد و بهره‌برداری معادن در قزوین به مساحت ۴۱ هزار و ۷۰۰ هکتار وجود داشت که با ۲۶ فقره از این درخواست‌ها به مساحت هزار و ۱۰۰ هکتار موافقت شد.

وی اظهار کرد: بر اساس پژوهش‌های انجام شده کشور ما جزو ۱۰ کشور آلوده دنیا است که در این راستا کاشت یک میلیارد نهال در کشور طی ۴ سال در نظر گرفته شده است.

قاسم‌زاده گفت: برای تولید و کاشت ۱۰ میلیون اصله نهال در استان قزوین طی چهارسال برنامه‌ریزی شده و طبق این برنامه سالیانه ۲ میلیون و ۵۰۰ اصله نهال در قزوین باید کاشته شود و این برنامه با مشارکت گروه‌های مردمی، خیرین، سپاه، محیط زیست، بنیاد مسکن، واحدهای تولیدی و دیگر نهادها انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مطالعه و اجرای عملیات آبخیزداری در سال گذشته در حوزه آبخیز فلارمیلک، پروان، شهیدآباد، شیزندسینک، مرادبیگلو، کنشگین و شهری قزوین با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد و ۹۴۰ میلیون و در سال جاری این مطالعات در حوزه آبخیز توآباد، شهری تاکستان و شهری قزوین با اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیون و ۵۰۰ صورت گرفت.

این مسئول در پایان اظهار کرد: از ۱۲۰۰ روستای موجود در قزوین بیش از ۵۰۰ روستا را در رفع تداخلات بررسی کردیم و به مواردی که جزو منابع ملی هستند رسیدگی شد و تا پایان سال ۱۴۰۲ در کمیسیون رفع تداخلات موارد دیگر را بررسی خواهیم کرد تا حقوق این حوزه تعیین تکلیف شود.

انتهای پیام
captcha