کد خبر: 4129515
تاریخ انتشار : ۰۳ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۳

مروری بر نکات تغذیه‌ای ماه رمضان

با آغاز ماه مبارک رمضان رعایت نکات تغذیه از ضروریات است. ایکنا در این گزارش به بیان نکات تغذیه‌ای در وعده سحر و افطار پرداخته است.

تغذیه‌ در ماه رمضان

مزایای روزه‌داری برای سلامت جسم و روح بر هیچکس پوشیده نیست. کاهش وزن، سلامت قلب، تقویت حافظه، کاهش چربی خون و به‌دنبال آن افزایش سوخت‌وساز بدن از مزایای روزه‌داری برای سلامت جسم است.

از امروز، سوم فرودین‌ماه ۱۴۰۲ ماه مبارک رمضان آغاز شده، مدت زمان روزه‌داری در سال جاری ۱۴ ساعت است و در این مدت زمان نسبتاً طولانی رعایت اصول تغذیه صحیح امری لازم و ضروری است.

ایکنای قزوین در این گزارش به سراغ محدثه پرهیزکاری، کارشناس تغذیه، رفته است تا درخصوص نکات تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان نظر وی را جویا شود.

پرهیزکاری در این گفت‌وگو ضمن تأکید بر اینکه، تغذیه در ماه مبارک رمضان باید از حجم مناسب برخوردار باشد، گفت: تغذیه در سحر، از اهمیت بالایی برخوردار است، توصیه می‌شود در این وعده غذایی غذاهای کم‌حجم و غنی از مواد مغذی که نمک، چربی و شیرینی کمی دارند، استفاده شود.

وی اظهار کرد: تضعیف و تقویت سیستم ایمنی بدن، رابطه مستقیمی با تغذیه صحیح در این ایام دارد. مصرف سبزیجات در وعده غذایی سحر برای روزه‌داران توصیه می‌شود چراکه سبزی‌ دارای مواد مغذی مختلف و آب است که علاوه بر تأمین ویتامین‌ها مانع بروز تشنگی و خشکی گلو می‌شود.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: همچنین توصیه می‌شود روزه‌داران از خوردن مواد غذایی شیرین در وعده سحری اجتناب کنند چراکه مواد غذایی شیرین باعث افت قند خون و در نتیجه تشدید گرسنگی و تشنگی می‌شود.

وی بیان کرد: روزه‌داران به این نکته توجه داشته باشند که چای پررنگ موجب دفع آب بدن و کم آبی در طول روزه‌داری می‌شود. همچنین مصرف غذاهای پروتئین‌دار همچون ماهی و غذاهای پرچرب و سرخ کردنی همچون انواع کتلت‌ها توصیه نمی‌شود.

پرهیزکاری ادامه داد: بهترین غذاها به هنگام سحر، مصرف غذاهای ساده و سبک همچون انواع پلو و خورشت با رعایت میزان چربی و نمک است.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای افطار

وی با اشاره به نکات تغذیه‌ای در وعده افطار گفت: همانطور که حجم غذا در هنگام سحر بسیار مهم است، برای وعده افطار نیز توصیه می‌شود که روزه‌داران از غذاهای سبک و در عین حال پرانرژی با حجم‌ کم استفاده کنند.

این کارشناس افزود: باتوجه به مدت زمان روزه‌داری نسبتاً بالا، توصیه می‌شود یک شربت یا خوراکی شیرین در وعده افطار در نظر گرفته شود. خرما و عسل بهترین عوامل تغذیه‌ای در شروع افطار هستند. همچنین فرنی، شیربرنج، شعله‌زرد و سایر دسر و‌ پیش‌غذاهای کم‌ حجم مانند سوپ ورمیشل، حلیم، عدسی و لوبیا می‌تواند تغذیه مناسبی در افطار باشد.

وی بیان کرد: توصیه می‌شود آن دسته از روزه‌داران که از مشکلات گوارشی و معده رنج می‌برند، به هنگام افطار از مصرف آش رشته دوری کنند. سیب‌زمینی آب پز، سبزی‌های پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخود فرنگی و تخم‌مرغ آبپز می‌تواند مناسب‌ترین غذاها برای افطار این افراد باشد.

پرهیزکاری در پایان اظهار کرد: توصیه می‌شود، مصرف بامیه و زولبیا به‌دلیل مقادیر زیادی قند و چربی محدود شود. همچنین غذایی که در وعده شام صرف می‌شود باید کم‌چرب و کم‌نمک باشد پس از شام و تا قبل از خواب مصرف میوه و مایعات برای جبران کم‌آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن توصیه می‌شود.

انتهای پیام
captcha