منیر مهدیپور، مسئول آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین، در گفتوگو با ایکنا از قزوین با اشاره به لزوم رعایت نکات بهدشتی توسط موکبداران اربعین، گفت: مسئولان این امر و توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند و همچنین رعایت بهداشت فردی و استفاده از دستکش در هنگام ارائه خدمت الزامی است.
مسئول آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین در ادامه بیان کرد: مواد خام مصرفی در موکبها باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه میشود از مواد غذایی مشمول بستهبندی و همچنین فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز و یا بستهبندیشده که مورد تأیید وزارت متبوع و سازمان دامپزشکی است استفاده کنند.
مهدیپور ادامه داد: موکبداران در اربعین حسینی، باید در نظر داشته باشند در صورت پختوپز در موکب باید هرگونه پختوپز در مکانهایی با شرایط بهداشتی و با استفاده از ظروف مناسب باشد و رعایت دستورالعملهای بهداشتی از سوی آنان امری مهم در کاهش بیماریهای واگیر است.
وی خاطرنشان کرد: موکبداران از نمکهای بستهبندی یددار و تصفیهشده و همچنین از روغنهای دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده کنند، به علت گرمای شدید، از نگهداری مواد غذایی پختهشده در دمای محیط به مدت طولانی خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از ۲ ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر چهار درجه سانتیگراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز) نگهداری شود.
این مسئول گفت: مسئولان موکب اربعین اهتمام داشته باشند که در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم، حتماً از ظروف مناسب دارای مجوز از غذا و دارو با اولویت ظروف بر پایه گیاهی استفاده شود و همچنین از ظروف پلاستیکی شفاف و نازک در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پختهشده و از توزیع آب، شربت و یا شیر فاقد بستهبندی در بین دستههای عزاداری و یا در مراسم خودداری شود.
مهدیپور در پایان ضمن تأکید رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی، گفت: موکبداران توجه داشته باشند که پسماندهای تولیدشده بهصورت بهداشتی جمعآوری، انتقال و دفع شود ضمن اینکه فراهم کردن امکانات شستشو و ضدعفونی دستها، شستوشوی مرتب پتو، ملحفه و سایر اقلام فیزیکی مصرفی در موکب مورد تأکید است.
انتهای پیام