کد خبر: 4246842
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴

تلاش حضرت زینب(س) برای آزادی بندگان از اسارت جهالت

استادیار دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) گفت: ایثار و از خود گذشتگی در راه حق و تلاش برای آزادی بندگان خدا از اسارت جهالت و بیداد استبداد، از نمودهای ممتاز زندگی حضرت زینب(س) است که در حماسه عاشورا به چشم می‌خورد.

معماری استاد دانشگاه بین المللی امام خمینی

داود معماری، استادیار دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، در گفت‌وگو با ایکنا از قزوین به مناسبت میلاد حضرت زینب(س)، گفت: حضرت زینب(س) تربیت شده دامان مادری همچون فاطمه(س) و پدری مانند علی(ع) است و در کنار برادرانی چون حسن و حسین، به نشو و نما و بالندگی رسید و در نوزادی آغوش گرم جد بزرگوار خود رسول خدا(ص) را احساس کرده است، زینب همانگونه که از نامش پیداست، زینت پدر و مایه افتخار خانواده رسالت و امامت بود.

وی افزود: حضرت زینب(س) علم الهی و موهبتی را از مادر و پدر خویش میراث داشت، امام سجاد(ع) در مسیر کربلا به شام، به علم و یقین کامل و الهامی عمه‌ بزرگوار خود اشاره می‌کند هرچند که «عصمت کبری»، در چهارده معصوم منحصر است ولی شخصیت‌های بی‌مانندی همچون حضرت زینب(س) از فضیلت «عصمت صغری» برخور دارند.

استادیار دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در ادامه در خصوص ویژگی‌های حضرت زینب(س) اظهار کرد: شجاعت در گفتار و رفتار، صداقت در کلام و عمل و شفقت و خیرخواهی برای بندگان خدا، به ویژه محرومان و مستضعفان از ویژگی‌های برجسته دیگر بانوی گرامی کربلاست.

وی ادامه داد: ایثار و از خود گذشتگی در راه حق و تلاش برای آزادی بندگان خدا از اسارت جهالت و بیداد استبداد، از نمودهای ممتاز زندگی حضرت زینب(س) است که در حماسه عاشورا به چشم می‌خورد.

معماری در خصوص اینکه چرا حضرت زینب(س) در صحنه کربلا جمله «ما رأیتُ الّا جمیلاً» را عنوان کردند، گفت: تأسی به سیره‌ جد بزرگوار و پدر و مادر گرامی‌اش در گام برداشتن در مسیر رضایت خداوند و یقین به پیروزی حق بر باطل، با وجود همه‌ سختی‌ها و مصائب، صحنه‌های به ظاهر دردناک و مصیبت بار کربلا را بر روح الهی زینب(س) گوارا و تلخی‌های آن را در کام زهرایی او، شیرین و صحنه‌های سراسر غم و اندوه آن را در چشم علی گونه‌اش، زیبا و دلنشین می‌ساخت.

وی خاطرنشان کرد: «کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود»، این تعبیر، بهترین بیان برای توضیح نقش بی‌مانند حضرت زینب(س) در کربلا است، به بیانی دیگر خون امام حسین و یاران بزرگوار ایشان را پیام زینب(س) برای جهانیان تبیین و علنی ساخت و اگر حضور زینب(س) و اهل بیت(ع) در کربلا و افشاگری‌های کوفه و شام نبود، فداکاری شهدای کربلا یا فراموش و یا به دست مزدوران بنی‌امیه دچار تحریف و تغییر می‌شد.

استادیار دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در پایان بیان کرد: امام خمینی(ره)، زنان فداکار تاریخ انقلاب به ویژه مادران شهید و همسران جانبازان را بانوان زینب‌گونه نامیده‌اند و همین نکته بر الگو پذیری جامعه‌ ما به ویژه زنان و دختران از زیست زینب‌گونه در همه‌ زمینه‌ها، دلالت می‌کند.

انتهای پیام
captcha