کد خبر: 4250468
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۰

راه‌اندازی ۲۱ دادگاه صلح در استان قزوین

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان قزوین با اشاره به تشکیل دادگاه‌های صلح، گفت: بر اساس ساختار سازمانی و ابلاغی باید ۲۸ دادگاه صلح در استان راه‌اندازی شود که تاکنون ۲۱ دادگاه در سطح استان آغاز به کار کرده است.

دادگاه صلح

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حیدری، در جمع خبرنگاران استان قزوین ضمن تبریک هفته بسیج، میزان رضایت عمومی از عملکرد شورای حل اختلاف استان را ۸۰ درصد عنوان کرد و گفت: در سال گذشته ۹۸ هزار پرونده وارد شورای حل اختلاف شده و ۵۴ درصد از پرونده‌هایی که قابلیت مصالحه داشته منجر به صلح و سازش شده است.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان قزوین میزان مصالحه در پرونده‌های کیفری را ۶۵ درصد و پرونده‌های حقوقی را ۴۵ درصد عنوان کرد و افزود: بیشترین آمار مصالحه به مرکز استان قزوین با مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌های کیفری و ۶۲ درصدی پرونده‌های حقوقی مربوط می‌شود، البته در برخی از حوزه‌های قضایی نیز عملکرد خوبی داشته‌ایم.

رئیس شورای حل اختلاف استان قزوین با بیان اینکه میانگین مصالحه پرونده‌ها از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ۵۲ درصد است، اظهار کرد: با تلاش‌های صورت گرفته در شعبه ویژه مصالحه قتل، استفاده از ظرفیت صلح یاران و تلاش حوزه  قضایی، ۱۱ فقره پرونده قتل در سال جاری در استان منجر به مصالحه شده است.

وی با اشاره به تشکیل دادگاه‌های صلح بیان کرد: بر اساس ساختار سازمانی و ابلاغی باید ۲۸ دادگاه صلح در استان راه‌اندازی شود که تاکنون ۲۱ دادگاه در سطح استان آغاز به کار کرده است. صلاحیت این دادگاه‌ها در زمینه حقوقی، کیفری و خانواده می‌باشد، به طوری که در مرکز استان قزوین دادگاه صلح تخصصی، خانواده، کیفری و حقوقی نیز مستقر شده است.

این مسئول بیان کرد: پرونده‌های مالی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان اعم از منقول و غیرمنقول در صلاحیت رسیدگی دادگاه‌های صلح بوده، رسیدگی به موضوعاتی از قبیل، جهیزیه، نفقه، اصلاح شناسنامه و تغییر نام، موضوعات کیفری چون تصادفات جرحی و فوتی و جرائم درجه هفتم و هشتم از قبیل تغییر کاربری اراضی، تصرف عدوانی و مزاحمت از حق و ... نیز قابلیت طرح در این دادگاه‌ها را دارد.

وی در ادامه بیان کرد: هدف قانون اجرای عدالت و صلح است که عدالت با دادرسی عادلانه و صلح نیز با تشکیل دادگاه‌های صلح در کنار شورای حل اختلاف محقق خواهد شد و هزینه دادرسی در این دادگاه‌ها مطابق مقررات آیین دادرسی است که در صورت حصول سازش بین طرفین، هزینه دادرسی به نصف کاهش یافته و مازاد به خواهان بازگردانده می‌شود.

رئیس شورای حل اختلاف استان قزوین با اشاره به کسب رتبه اول استان در اجرای مدل تعالی شورای حل اختلاف، گفت: کسب این رتبه در دو مرحله به صورت سیستمی و میدانی با حضور هیأتی از مرکز مورد ارزیابی قرار گرفت؛ این مدل شامل پنج معیار اصلی، ۳۳ زیر معیار و ۱۶۲ شاخص است که در بازه پنج ساله در کشور اجرا خواهد شد و قزوین توانست در سومین سال اجرای طرح، با کسب ۵۰۰ امتیاز، در نهایت موفق به کسب جایگاه نخست کشور شود.

انتهای پیام
captcha