سردار شهید «حاج قاسم سلیمانی» با نبوغ بالای نظامی خود توانست محور مقاومت را تشکیل دهد و در آن ایفای نقش کند؛ او ملتهای بیدار را علیه استکبار جهانی متحد کرد و اینگونه توانست با تروریستهای منطقه غرب آسیا مقابله کند.
امروز بهمناسبت ۱۳ دی پنجمین سالگرد شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی ایکنا در قزوین گفتوگویی با حسن هانیزاده، کارشناس مسائل سیاسی انجام داده است که در ادامه آن را میخوانیم:
سردار سلیمانی یکی از نوابغ جهان اسلام و یکی از شخصیتهایی است که بیشترین تأثیرگذاری را در سیاستهای منطقهای و معادلات بینالمللی ایفا کرد و با توجه به نبوغ نظامی از همان اوایل دهه ۹۰ میلادی و پس از جنگ عراق و کویت متوجه وجود توطئه جدید آمریکایی - صهیونیستی برای تغییر معادلات منطقهای و اجرایی کردن نظم نوین جهانی شد.
بعد از سرنگونی رژیم بعث عراق، رویکرد آمریکا و قدرتهای استکباری برای تغییر ساختار خاورمیانه جدیتر شد که این شهید پس از سال ۲۰۰۳ عملاً وارد میدان شد و با ترکیب میدان و سیاست توانست توطئههای آمریکا و غرب را خنثی کند، به همین دلیل حضور شهید سلیمانی در عراق مانع تجزیه این کشور شد.
از سال ۲۰۱۱ که بحران سوریه آغاز شد شهید سلیمانی حضور فعال در منطقه داشت؛ ۱۵۰ عنصر تروریستی در قالب ۱۷۰ گروهک قصد داشتند بهعنوان عامل اجرایی آمریکا و اسرائیل در تغییر شاکله غرب آسیا و حذف محور مقاومت ایفای نقش کنند به همین دلیل حاج قاسم با قدرت در میدان حاضر شد و توانست گروهکهای تروریستی از جمله داعش را در سوریه و عراق سرکوب کند.
مجموعه این عوامل از شهید حاج قاسم سلیمانی بهعنوان یک شخصیت تأثیرگذار انقلاب اسلامی و منطقه مطرح کرد؛ دستاورد مهم حاج قاسم تلفیق میدان و سیاست بود چون معتقد بود بدون پیروزیهای میدانی امکان پیشبرد سیاست خارجی برای ایران وجود نخواهد داشت و پیروزیهای میدانی باعث شد جایگاه ایران در عرصه تعاملات بینالمللی ارتقا پیدا کند.
از ویژگیهای دیگر حاج قاسم سلیمانی ولایتمداری وی بود او اعتقاد داشت که سرباز وطن و پیرو ولی فقیه است و همین ویژگیها باعث جاودانگی و جایگاه ممتاز حاج قاسم سلیمانی در سطح ملی و فراملی شد، اکنون نیز او بهعنوان الگویی برای مبارزه علیه استکبار جهانی شناخته میشود.
مکتب حاج قاسم یک مکتب ولایی و اعتقادی و در عین حال نظامی و سیاسی است که میتواند الگویی برای نسلهای آینده تلقی شود، چون حاج قاسم بیشترین تأثیرگذاری را در عرصههای مختلف نظامی، سیاسی و امنیتی داشت دشمنان این شخصیت بزرگ و دشمنان ملت ایران همواره مترصد بودند تا فرصتی را به دست بیاورند و این شخصیت بزرگ را حذف فیزیکی کنند.
حاج قاسم در میان ما نیست و حذف فیزیکی شده اما تفکرات و اندیشههای و مکتب حاج قاسم زنده است و الگویی برای نسلهای آینده ملتهای اسلامی و ملت ایران باقی خواهد ماند.
سردار ویژگیهای بسیار برجستهای داشت که یکی از آنها نبوغ نظامی او در عرصههای میدانی بود؛ شاخصه دیگر او شناخت دقیق از متغییرات منطقهای و جهانی بود، شهید سلیمانی قدرت تحلیل نظامی- سیاسی بالایی داشت و این باعث شد در میان همتایان خود بهعنوان ممتازترین نظامی و سیاسی جهان اسلام شناخته شود. موضوع دیگر مردمداری و دلسوزی برای ملتهای اسلامی و ایران است که هیچگاه دنبال مقام نبود بلکه هدفش خدمت به ملتهای ایران و ملتهای مستضعف جهان بود.
شهید سلیمانی شناخت دقیقی از توطئههای دشمنان ملت ایران و دشمنان ملتهای اسلامی داشت، شکلگیری و تقویت محور مقاومت مرهون مجاهدتهای این شهید است که توانست محور قدرتمندی را از عراق تا سوریه، لبنان و یمن ایجاد کند و در حقیقت باعث شد محور مقاومت بتواند، اهداف و توطئههای آمریکا و رژیم صهیونیستی را خنثی کند.
پویش سرباز وظیفه میتواند یک حرکت رو به رشد ملی تلقی شود و الگویی برای سایر ملتهای جهان قرار گیرد، پویش مطرح شده در سطح ملی میتواند الگوی مناسبی برای تربیت نسلهای آینده بر اساس مکتب و اندیشههای حاج قاسم تلقی شود و این یک حرکت کاملاً هوشمندانه و مبتنی بر تربیت انسانی و اسلامی است که میتواند در سالهای آینده تأثیرات خود را در سطح ملی و منطقهای باقی بگذارد.
عنوان «سرباز» عنوان مناسبی است و به لحاظ امنیتی، سیاسی و نظامی میتواند شاخصه بسیار مهمی برای جوانان باشد؛ بنابراین این یک عنوان کاملاً هوشمندانه و مبتنی بر نیازهای روز جامعه است.
حاج قاسم یک الگوی مدیریتی دقیق و هوشمدانهای را انتخاب کرد، تواضع وی و دوری از مطرح کردن خود در عرصههای رسانهای، پرهیز از اختلافافکنی و توجه و تأکید بر وفاق ملی، دلسوزی برای ملت ایران از شاخصههای سردار است.
شهید سلیمانی ضمن پیروی از ولایت فقیه همواره دنبال این بود تا بدون هیچگونه تعللی، شاخصهها و خط مشی دستورات مقام معظم رهبری را عملیاتی کند. حاح قاسم همواره دنبال ایجاد وفاق ملی بود که در این عرصه موفق شد، او با تواضع بالا دنبال شهرت و پست گرفتن نبود که تمام این شاخصهها باید الگوی مدیران دولت قرار گیرد.
مکتب حاج قاسم سلیمانی نباید منحصر به یک زمان محدود و جغرافیای محدود باشد بلکه به عنوان یک الگوی جهانی مطرح شود و ملتهای مسلمان باید شناخت بیشتری نسبت به افکار و رفتار حاج قاسم داشته باشند تا بتوانند یک جبهه گسترده مبارزاتی علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی تشکیل دهند.
انتهای پیام