به گزارش ایکنا از قزوین، حمید مجیدیمهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، چهارشنبه، اول اسفندماه در نشست با اصحاب رسانه که در ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین برگزار شد، با اشاره به محدود بودن وقفهای قرآنی گفت: ۸۳۰ وقف قرآنی در کشور داریم که پس از آنالیز متوجه شدیم تنها ۱۳ مورد آن با نیت قرآنی است و بقیه نیات ربطی به فعالیتهای قرآنی ندارد؛ اکثر واقفان نیت کردهاند که شبهای جمعه پایانی ماه قمری بر سر مزارشان قرآن بخوانند.
وی ادامه داد: یک میلیون و ۵۰۰ هزار رقبه در کشور وجود دارد که تنها ۲.۶ درصد آنان قرآنی است؛ البته تا پیش از این تنها یک درصد رقبهها قرآنی بود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: سال گذشته حدود ۸۰۰ میلیارد تومان از محل موقوفات قرآنی هزینه شده است که این رقم بیشتر از بودجههای قرآنی دستگاههای اجرایی است؛ اعتبار جشنواره تلاوت تقلیدی از محل موقوفات استان قزوین و ملی تأمین شده است.
وی تصریح کرد: برنامه تلویزیونی محفل در ماه رمضان به وقف قرآن خواهد پرداخت؛ البته واقفان قبل از وقف مشاوره دریافت میکنند، اما نمیتوانیم آنان را وادار به نیتی خاص کنیم؛ بهتر است واقفان قرآنی نیت خود را در حوزه وقف آزاد بگذارند.
مجیدیمهر بیان کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه فعالیتهای مختلفی در حوزه مسابقات ملی و بینالمللی قرآن، محافل، آموزش، کتابت قرآن، تفسیر، معارف قرآن، پژوهش و دانشکدههای علوم قرآنی دارد.
وی با بیان اینکه رسانه، یار اول ما در مرکز امور قرآنی کشور است که رسانهها شامل صدا و سیما، مطبوعات و خبرگزاریهاست، تصریح کرد: امروز بیش از ۷۰ درصد اخبار را از تلفن همراه دریافت میکنیم و عمده منابع آن از خبرگزاریهاست برای همین نقش رسانه بیبدیل و غیرقابل انکار است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در تمامی رویدادهای قرآنی، رسانه حلقه اصلی اطلاعرسانی است، افزود: شاید فضای فیزیکی یک سالن دو هزار و 500 نفر ظرفیت داشته باشد، اما یک ویدئو در فضای مجازی میتواند ۴۰ میلیون بازدید داشته باشد.
وی اظهار کرد: جشنواره تلاوتهای تقلیدی یک مسابقه نیست و تنها یک رویداد است تا استعداد نوجوانان را شناسایی کنیم؛ این جشنواره بستری است تا نوجوانان اصول درست تلاوت قرآن را بیاموزند؛ البته در این جشنواره چندین مربی حضور دارند تا به شرکتکنندگان رسیدگی کنند و بگویند که رتبهای در کار نیست.
مجیدیمهر بیان کرد: دروه ارتقا و توانمندی نوجوانان را از سال ۱۴۰۲ آغاز و برای سال ۱۴۰۵ هدفگذاری کردیم تا استعدادها را معرفی کنیم. حدود هفت هزار نوجوان قرائت خود را به جشنواره ارسال کردند و از بین آنان ۷۰۰ اثر انتخاب شد که در رقابت مرحله نخست ۵۲ نفر از ۲۰ استان به مرحله نهایی راه پیدا کردند که از روز سوم اسفندماه جاری در قزوین به رقابت خواهند پرداخت.
وی تصریح کرد: این جشنواره برگرفته از جلسات خانگی قرآن است که در گذشته برگزار میشد تا نوجوانان را برای تلاوت قرآن ترغیب کند، بنابراین هیچ دستگاه اجرایی نمیتواند جای خالی جلسات خانگی قرآن کریم را پر کند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه مطرح کرد: در مسابقات قرآنی بسیار دیده شده است که مسابقهدهندگان و برندگان پس از برگزاری مسابقه به حال خود رها میشوند ولی در این جشنواره برندگان و افراد با استعداد رها نشده و مورد حمایت مادی و معنوی قرار خواهند گرفت.
وی گفت: در این جشنواره الزام کردیم تا شرکتکنندگان با یکی از والدین خود در مسابقه شرکت کنند، همین امر سبب خواهد شد تا نوجوانان اضطراب نداشته باشند و والدین نیز برای رساندن فرزندان خود به عرصه در کنارشان باشند، بنابراین سازمان اوقاف و امور خیریه تنها یک فضاساز است و کار تربیتی انجام میدهد.
مجیدیمهر با بیان اینکه سالانه ۸۰۰ نفر به مسابقات بینالمللی قرآن اعزام میشوند، افزود: دشمنان در فضای مجازی علیه قرآن تبلیغات بسیاری دارند برای همین باید نوجوانان قرآنی را طوری تربیت کنیم تا در مسابقات بینالمللی سفیر جمهوری اسلامی ایران باشند و توطئه دشمن را خنثی کنند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: این جشنواره تربیت نسلها را در برنامه دارد، اما چگونه تربیت کردن مهم است؛ رقم جوایز جشنواره تلاوتهای تقلیدی ۳۰ درصد بیشتر از مسابقات بزرگسالان است، اما این جوایز مانند جلسات قرآنی و بهصورت تشویقی و مرحلهای اهدا خواهد شد، منتخبان برای دریافت کامل جایزه باید ۱۰ قرائت تقلیدی را تحویل دهند.
خبرنگار: زهرا عبداللهی
انتهای پیام