حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، شب گذشته 6 اسفندماه در جریان برگزاری اختتامیه جشنواره تلاوتهای تقلیدی در قزوین، در گفتوگو با ایکنا از قزوین گفت: در جوامع پویا و در حال رشد، توجه به جوانان و نوجوانان ضرورتی غیرقابل انکار است و در فرهنگ دینی باید این قشر را در مسیر محافل قرآنی، هیئت و تفکر دینی ببینیم تا دیندار تربیت شوند.
وی ادامه داد: در مجموعه فعالیتهای قرآنی یکی از اقداماتی که خیلی مورد استقبال واقع میشود هنر قرائت قرآن است که با سبک هنری و صوت زیبا ارتباط دارد؛ بهطور طبیعی اگر بخواهیم کودکان و نوجوانان قرآن را خوب قرائت کنند باید مسابقات تلاوتهای تقلیدی برگزار و الگوهای تقلیدی را به آنان ارائه کنیم تا تمرین کنند و بخوانند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: در دومین جشنواره تلاوتهای تقلیدی شاهد سبک عبدالباسط، غلوش، منشاوی، حصان و شحات انور از قراء مطرح جهان اسلام بودیم و به شما این وعده را میدهم نوجوانانی که اینگونه قرائت میکنند خودشان در آینده صاحب سبک خواهند شد.
وی تصریح کرد: تربیت قراء و معرفی آنان به جامعه یک ضرورت بهشمار میرود، ما از استعداد شهرستانها اطلاعی نداریم بنابراین برگزاری چنین جشنوارههایی به معرفی آنان منجر میشود و الحمدالله مردم مناطق مختلف کشور از این جشنواره استقبال کردند و در این راستا از مردم، اساتید و حلقههای قرآنی تشکر میکنیم.
این مسئول اظهار کرد: چند هزار نفر صوت تلاوت خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند که پس از شنیدن آنان از سوی داوران ۵۲ نفر به مرحله نیمهنهایی راه یافتند و در جشنواره قرائت کردند؛ در نهایت از بین آنان ۱۸ نفر به مرحله نهایی رسیدند که رقابت بین آنان نزدیک و نفسگیر بود.
خاموشی اظهار کرد: امیدواریم هر ساله پس از مسابقات بینالمللی، جشنواره تلاوتهای تقلیدی را برگزار کنیم، بر این اساس دبیرخانه این جشنواره را فعال نگه خواهیم داشت تا مراحل مختلف جشنواره روانتر از گذشته، با سرعت و دقت بیشتر انجام شود و شاهد حضور بیشتری باشیم.
وی بیان کرد: قرائت قرآن بهانهای برای ترویج سبک زندگی قرآنی است؛ خانوادههایی که قرآن قرائت میکنند افرادی متدین هستند، اگر هم فرد در مسائل تربیتی دارای اشکال باشد خود را با قرآن تنظیم خواهد کرد و اینگونه تربیت قرآنی برای زندگی فردی، خانوادگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی مهم و مؤثر خواهد بود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: امسال شعار «تنها نسخه کمال» را اعلام کردیم و جشنوارهها بهانهای برای این نسخه است تا افراد خود را در محضر قرآن پاک و مطهر کرده و پیام الهی را دریافت کنند.
خاموشی در پایان در خصوص وقف قرآنی گفت: استفتا در خصوص وقف پول صورت گرفته و در برنامه قرآنی «محفل»، وقف پول برای قرآن کریم ترویج میشود؛ در وقفهای گذشته، مواردی برای ترویج فرهنگ قرآنی، تکثیر نسخ و حمایت از افراد فعال در عرصه قرآنی داشتیم که محدود بودند، امیدواریم در آینده شاهد توسعه وقفهای قرآنی باشیم.
خبرنگار: سیده زهرا حسینی فلاح
انتهای پیام