به گزارش ایکنا از قزوین، فرشاد پیلهچی، رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین، امروز، ۲۳ فروردینماه در جریان بازدید آیتالله حسین مظفری، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین از مجموعه جهاددانشگاهی این استان گفت: مجموعه جهاددانشگاهی بهصورت مستقیم با ۱۰۰ نیروی انسانی و بهصورت غیرمستقیم با ۲۰۰ نیروی جهادگر در حال فعالیت و خدمترسانی به مردم است.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مجموعه جهاددانشگاهی یکی از ستونهای اصلی انقلاب اسلامی است، ادامه داد: انتظار میرود که دولت و سایر دستگاههای اجرایی به این مهم توجه داشته باشند تا ماهیت و جایگاه واقعی جهاددانشگاهی مشخص شود.
رئیس جهاددانشگاهی قزوین افزود: بارها در سنوات گذشته مطرح کردهایم که با توجه به ظرفیتهای بیبدیل و یکپارچهای که در جهاددانشگاهی وجود دارد، میتوان بیش از این از خدمات این نهاد انقلابی در سراسر کشور استفاده کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر جهاددانشگاهی در حوزههای مختلفی که مهمترین آنها فنی و مهندسی، سلامت و کشاورزی است در حال پژوهش است و مدیران دستگاههای اجرایی میتوانند از این پژوهشها در راستای خدمترسانی مطلوب به شهروندان استفاده کنند.
پیلهچی با اشاره به مسئله ناترازی انرژی که به یکی از دغدغههای مهم کشور تبدیل شده است، گفت: با توجه به اینکه بدنه اصلی جهاددانشگاهی پژوهشی و خدماتی است، میتوانیم برای موضوعات و دغدغههای کشور و به طبع استان ضمن تعامل با جهاددانشگاهی راهکارهایی پیدا کرد، در این راستا جهاددانشگاهی قزوین آمادگی کامل خود را در تولید برق با استفاده از پنلهای خورشیدی اعلام کرده و این آمادگی در مجموعه جهاددانشگاهی مبنی بر طراحی و اجرا و آمادهسازی پنلهای خورشیدی در اندازهها و ابعاد مختلف بهصورت کامل وجود دارد؛ در این راستا با استاندار قزوین نیز نامهنگاری صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه استان قزوین در نگارش سند آمایش علم و فناوری سرزمین پیشگام بوده و این موضوع برای نخستین بار در قزوین با همت جهادگران جهاددانشگاهی استان رقم خورده است، بیان کرد: موضوع آسیبشناسی اجتماعی که امروز گریبانگیر جامعه است؛ نیازمند یک خط فکری است و این موضوع میتواند در خبرگزاری بینالمللی قرآن کریم(ایکنا) پیگیری شود؛ این خبرگزاری فضای مناسبی برای کارهای فرهنگی است که امیدواریم از این ظرفیت استفاده شود.
رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین گفت: مقام معظم رهبری در ۱۳ آبان ۱۳۷۸ در پیامی به مناسبت آغاز فعالیت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) فرمودند: «اخبار خوب، مفید و امیدخش مخابره کنید» و همکاران من در مجموعه خبرگزاری ایسنا در قزوین تمام تلاش خود را میکنند تا در راستای توسعه استان علاوه بر مطالبهگری به حق و به انصاف، اخباری خوب مفید و امیدبخش مخابره کنند.
وی با اشاره به موضوع جمعیت که یکی از دغدغههای اساسی کشور است، بیان کرد: در مرکز درمان جهاددانشگاهی قزوین که ذیل معاونت پژوهشی این مجموعه است، موضوع جمعیت بهصورت کار ویژه با درمان ناباروری صورت میگیرد.
پیلهچی با اشاره به تدوین «سند توسعه فرهنگی استان در جهاددانشگاهی» اظهار کرد: برخی مشکلات حوزه فرهنگی از جمله شادی حلال و حجاب احصا و راهکارهای زیرساختی آن در سند توسعه فرهنگی استان لحاظ شده و با توجه به اینکه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، کارفرمای پروژه است در یک سال اخیر اقدامی برای تدوین سند اجرایی آن صورت نگرفته و انتظار داریم ارشاد در این زمینه ورود کند.
وی ادامه داد: جهاددانشگاهی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران با نام اختصاری (ایسپا) دارد که در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیمگیر در تمامی حوزهها بهخصوص حوزه اجتماعی فعالیت میکند. این مرکز نیز در استان آمادگی همکاری با تمامی دستگاههای اجرایی را دارد که یکی از آنها، ورود به صنایع نرم و فرهنگی است و در این راستا بنابر فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه جوانان ما باید زبان انگلیسی را به دور از فرهنگ غلط غرب، آموزش ببینند، جهاد برای تألیف کتاب Eight که منطبق با فرهنگ ایرانی اسلامی است، وارد شده است.
پیلهچی ادامه داد: در حال حاضر این مجموعه کتاب فاخر در برخی کشورهای مسلمان از جمله پاکستان، عمان و عراق آموزش داده میشود و همچنین در سال گذشته این کتاب در ارزیابی یکی از جشنوارههای آموزش و پرورش رتبه نخست را از آن خود کرد که مورد تقدیر وزیر آموزش و پرورش نیز قرار گرفت.
این مسئول تصریح کرد: یکی دیگر از کارویژههای جهاددانشگاهی، راهاندازی مجتمع تحقیقاتی و درمانی جهاددانشگاهی است که چنانچه این مهم صورت گیرد به یکی از بزرگترین مراکز تحقیقاتی و درمانی خاورمیانه تبدیل خواهد شد و راهاندازی این مجتمع برای موضوع جمعیت قدمهای رو به جلویی محسوب میشود.
پیلهچی بیان کرد: موضوعی که در ذهن تمامی جهادگران این مجموعه نهادینه شده این است که جهاددانشگاهی باید کارهای نیمهتمام سایر دستگاههای اجرایی را تکمیل کند، در این راستا یکی دیگر از کارویژههای این مجموعه تکمیل زنجیره ارزش در حوزه اقتصادی است. در سالهای اخیر معاونت اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری قزوین به جهاددانشگاهی مأموریت داد تا در بحث فعالسازی واحدهای صنعتی راکد اقدام کند.
وی گفت: در تجاریسازی خوشههای صنعتی نیز گام مثمرالثمری برداشته و این موضوع را به بحث اشتغال و کارآفرینی پیوند دادیم و معتقدیم پیوند صنعت با کارآفرینی و اشتغال راهگشای مشکلات اقتصادی امروز است.
این مسئول با اشاره به معاونت آموزش و کارآفرینی این مجموعه تصریح کرد: یکی از رسالتهای معاونت آموزش جهاددانشگاهی آموزش کاربردی جهت ورود مستقیم نیرو به بازار کار است، در این راستا سالانه بیش از ۲۱ هزار فراگیر در معاونت آموزش و کارآفرینی ما آموزش میبینند و سعی کردیم در امر آموزش علاوه بر آموزشهای بهروز و کاربردی، از مجربترین اساتید استفاده کنیم.
وی با اشاره به آموزشهای تخصصی جهاددانشگاهی در راستای تکمیل زنجیره ارزش گفت: در حوزه توسعه مشاغل خانگی نیز جهاددانشگاهی در چند سال اخیر کار ویژه داشت، بر این اساس سعی کردیم اشتغالی پایدار برای مجموعههای خرد ایجاد کنیم. همچنین سال گذشته بالغ بر ۶۴ میلیارد تومان اعتبار برای ارائه تسهیلات به برخی صاحبان مشاغل خانگی و خرد، اختصاص یافت و به متقاضیان اعطا شد.
رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین در پایان بیان کرد: امیدواریم با توجه به مأموریتهایی که جهاددانشگاهی در عرصههای مختلف از جمله درمانی، فرهنگی، آموزشی و تجاریسازی دارد، سال به سال شاهد رشد و بالندگی این مجموعه باشیم.
انتهای پیام