کد خبر: 4292352
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۳
یادداشت

بایسته‌های دوران توقف جنگ

پس از جنگ دوازده روزه، نخستین مسئله نامگذاری این دوره و این وضعیت فعلی است، اسم این دوره صلح نیست، زیرا رژیم صهیونیستی، جعلی است و صلح و سازش با رژیم جعلی اسرائیل در راهبرد انقلاب اسلامی، معنا و مفهوم ندارد.

سید جواد هاشمی فشارکی

پیرو جنگ دوازده روزه اسرائیل و آمریکا علیه ایران و توقف شکننده جنگ، سیدجواد هاشمی‌فشارکی، دانش‌آموخته دکترای مدیریت راهبردی و معاون سابق سازمان پدافند غیرعامل کشور، در این نوشتار بایسته‌های عرصه داخلی و نیز خارجی را تبیین کرده که تقدیم مخاطبان ایکنا می‌شود.

پس از جنگ دوازده روزه، نخستین مسئله، نامگذاری این دوره و این وضعیت فعلی است. جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران، جنگ موجودیت طرفینی است، موجودیت رو به اضمحال اسرائیل، غاصب قبله اول مسلمین و سرزمین اسلامی فلسطین و تلاش دشمن صهیونی برای نابودی ایران اسلامی است.

اسم این دوره صلح نیست، زیرا رژیم صهیونیستی، جعلی است و باید محو شود و صلح و سازش با اسرائیل غاصب در راهبرد انقلاب اسلامی، معنا و مفهوم ندارد، آتش‌بس هم نیست زیرا این رژیم همواره آتش‌افروز و آتش بیار معرکه علیه ملت‌های مسلمان بوده و هست و هر زمان فرصت یابد آتش به‌پا می‌کند، کمااینکه ۲۳ خرداد چنین کرد، فقط توقف جنگ می‌تواند معنا داشته باشد، آن‌ هم به‌سبب عدم نگارش تعهدات طرفین و تضامین لازم، توقف موقت، ناپایدار و شکننده حاکم است.

الف) بایسته‌ها در عرصه داخلی و موارد پیشنهادی جهت رفع آسیب‌پذیری‌ها و ارتقای سطح آمادگی‌های اداری و عمومی:

1) با حوادث رخ داده در روز آغاز جنگ و دوازده روز بعد، یقیناً خطری عظیم از کشورمان دفع شد، دشمن خسارت‌های زیادی وارد کرد ولی به اهدافش نرسید و موفقیت از آن ملت ایران به رهبری رهبر فرزانه انقلاب بوده و دستاوردهای دفاع جانانه نیروهای مسلح و مقاومت ملت ایران، ده‌ها برابر از خسارت‌های وارده دشمن بر کشور است. 

2) شکست تهاجم دشمن حاصل سه ضلع رهبری ولی‌فقیه حکیم،‌ پایداری و شجاعت مردم مقاوم و اقتدار نیروهای مسلح جان بر کف با عنایت خدا بوده است و باید شکرگزار و قدردان بوده و آن‌ را حمایت و تقویت کرد.

3) دست بر ماشه بودن نیروهای مسلح برای پاسخگویی آنی و بلاتردید به تهدیدات محتمل آتی این رژیم متجاوز، یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر بوده و باید ضمن رفع ضعف‌های موجود، بهبود و ارتقا یابد.

4) این جنگ، فقط جنگ موشک و پهپاد نبود، جنگ ترکیبی که پیچیده‌ترین جنگ تاریخ در همه عرصه‌های ممکن از جمله سایبری، هوش مصنوعی، ریزپرنده، شبکه جاسوسی در داخل و از خارج، اطلاعاتی، امنیتی، تضعیف اراده، جنگ روانی بی‌سابقه و جنگ رسانه‌ای بوده، که باید واکاوی، آسیب‌شناسی شده و تمهیدات لازم برای رفع ضعف‌های موجود و ارتقای آن صورت پذیرد.

5) عمل به فرمان رهبری درخصوص حکم کلی جهاد تبیین، یعنی بیان دستاوردهای سیاسی؛ اجتماعی، نظامی و... در جنگ دوازده روزه، با به‌کارگیری ظرفیت‌های پژوهشی و دانشگاهی و با استفاده از روش‌های هنری و نیز موظف شدن ادارات و نهادها به تبیین و تبلیغ این دستاوردها ضرورت دارد.

6) تدوین و نقل روایت درست از واقعیت‌های تلخ و شیرین جنگ و جلوگیری از دستاوردسازی و فاکتور کردن برای دستگاه‌هایی که نقش نداشته و نقششان اندک بوده است. 

7) تبیین ابعاد تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا و نهادینه کردن آن‌ها به عنوان یک دشمن بی‌منطق و همیشگی در برخی اذهانی که به عنوان یک کشور همانند دیگر کشورها می‌انگاشته‌اند به‌خصوص برای نسل جوان و نسل آینده.

8) ثبت آثار خسارت‌های وارده در طول دوره جنگ و عبرت‌آموزی از آن و حداقل یکی از آثار تخریبی در هر شهری برای انتقال تجاوز به نسل‌های آینده، با حفظ برخی مکان رویدادها؛ به‌عنوان نمایشگاه مجسم تجاوز دشمنان.

9) ایجاد ساختارهای فرماندهی مشترک نیروهای مسلح و دولت و برای مدیریت جامعه و مردم و به‌خصوص پیش‌بینی ستاد تبلیغات جنگ برای اطلاع‌رسانی عمومی به موقع.

10) بازسازی زیرساخت‌ها و تأسیسات آسیب‌دیده با رفع ضعف‌های موجود در برابر تهدیدات احتمالی آتی، به‌نحوی که در تهدیدات آینده کمترین آسیب‌پذیری را داشته باشد.

11) بازتوانی جسمی و روانی افراد آسیب‌دیده جسمی و روحی.

12) تلاش دولت و مردم در سایر جنبه‌های جنگ جاری (فرهنگی؛ اقتصادی و...) که همچنان از سوی دشمنان ادامه خواهد داشت با دفاع فرهنگی، اقتصاد مقاومتی و...

13) تحقیق و تدوین تاریخ جنگ و دفاع مقدس دوازده روزه و گنجاندن آن در دروس تاریخ دبیرستانی و دانشگاهی و نیز بازنگری در تدوین کتاب‌ها و پایان‌نامه‌های بحران و پدافند که به‌کار نیامدند و کارآمدسازی تحقیقات جدید در برنامه دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، فراهم‌سازی بستر اعزام گردشگران محقق تخصصی، جهت مشاهدات میدانی و کسب تجارب عینی از انبوه خسارات وارده به زیرساخت‌ها و تجربه‌اندوزی، با رعایت ملاحظات حفاظتی.

14) تقدیر از مدیران و کارکنان خدوم در دوره بحران دوازده روزه و عزل مدیران غایب ترسو یا کاهل در وظایف خویش به‌خصوص در اقدامات لازم در دوران بحران برای رفع مشکلات.

15) توجه مضاعف به توان بسیج عزیز و حمایت و پشتیبانی از این شجره طیبه مردم‌نهاد، از هم‌اکنون برای آمادگی در برابر تهدیدات محتمل آینده.

16) تقویت ستون جامعه یعنی اقتدار رهبری در جامعه؛ که هادی جامعه و حافظ کشور بوده و هستند.

17) حفظ انسجام ملی و تقویت وحدت ملی حول محور بیانات رهبری مبنی بر انقلابی بودن و جلوگیری از دوگانه‌سازی و دوقطبی‌سازی‌های احزاب فرصت‌طلب منحرف با موضوعاتی مانند جنگ‌طلب و صلح‌طلب

18) تکریم شهدای جنگ تحمیلی دوازده روزه با ثبت و حفظ و نشر فرهنگ آنان به جهت تداوم بخشی راه شهدای عزیز و به خصوص در انتقام از خون‌های به‌ناحق ریخته شده.

19) ممانعت از سست‌ شدن اراده‌ها و عزم‌های شکل‌ گرفته شده در برابر دشمنان متجاوز و سوگیری آن در عرصه‌های مورد نیاز در شرایط توقف شکننده جنگ فعلی.

20) تبیین مفهوم دشمن و شرارت‌هایش خصوصاً برای نسل جدید و عینی و شفاف شدن واقعیت آمریکا و رژیم صهیونیستی به عنوان شر مطلق.

۲۱) تبیین مفهوم امنیت به عنوان یک ارزش حیاتی و ضروری برای کشور و عدم امکان خدشه بدان.

۲۲) تکیه بر توانایی‌های کشورمان در همه عرصه‌ها خصوصاً امنیتی و دفاعی و فناوری‌های بومی و به‌ویژه در موضوعات حساس.

۲۳) توجه بیشتر به اهمیت رسانه و مهمتر از آن فراگیری سواد رسانه و جلوگیری از نشر رسانه‌هایی که به بمباران مطالب منفی به اذهان مردم مشغول هستند.

۲۴) توجه بیشتر به دعا و توسل و توکل و امید به نصرت الهی و به‌ویژه در عرصه جنگ و مددرسان رزمندگان اسلام بودن.

۲۵) ورود دادگستری‌ها و قوه قضائیه به مواردی که می‌تواند به امنیت ملی در شرایط بحران و پسابحران به‌وجود بیاورد.

۲۶) توجه به پیشینه صدماتی که از مجرای فضای مجازی، به‌خصوص از تلگرام و واتساپ بر کشور وارد شد، هم تجربه تلخ اغتشاشات از سال 88 تا 1401 و هم در شناسایی اهداف در جنگ دوازده روزه اخیر خوردیم و ضرورت تمهیدات لازم در برابر این شبکه‌ها.

۲۷) تقویت اینترنت ملی و راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات کشور.

۲۸) همواره هوشیار عدم تکرار حوادث تلخ باشیم: اسرائیل جنایتکار، پنج روز بعد از آتش‌بس با حماس، یحیی سنوار را ترور کرد! و چهار روز بعد از آتش‌‌بس با حزب‌الله، سیدحسن نصرالله را ترور کرد.

۲۹) ‌عمل به شعار سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»، به‌ویژه برای تولیدات نیازهای ضروری مردم در شرایط بحران.

۳۰) سرلوحه امور قرار گرفتن سیاست‌های کلی ابلاغی رهبر انقلاب اسلامی، به‌ویژه در حوزه مدیریت بحران حوادث غیر مترقبه و دفاع غیرعامل.

۳۱) تهیه طرح‌های آمایش سرزمین و آمایش استقرار مراکز صنعتی و دفاعی و... با رویکرد امنیت پایدار در برابر تهدیدات احتمالی دشمن.

۳۲) شکل‌گیری حلقه‌های میانی گام دوم انقلاب برای شرایط عادی و بحران‌ها.

۳۳) تلاش و جهاد علم و پژوهش، برابر بند یک بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی.

۳۴) تلاش جهت ارتقای معنویت و اخلاق در جامعه بر اساس غایت آفرینش، نیاز جوامع و جهت‌دهنده امور، برابر بند دو بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی.

۳۵) اجرای اقتصاد مقاومتی به‌خصوص در رعایت الگوی مصرف بهینه و حمایت از تولید داخلی در امور فردی و اجتماعی و مدیریتی، برابر بند سه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی.

۳۶) تلاش در جهت گسترش عدالت در جامعه مبارزه با فساد در همه زمینه‌ها، برابر بند چهار بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی.

۳۷) تلاش فردی و اجتماعی در جهت صیانت از استقلال و آزادی، برابر بند پنج بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی.

۳۸) تلاش در جهت حفظ و صیانت از عزت ملی اقتدارآفرین و مرزبندی با دشمن غلبه‌گر بر چالش‌ها، برابر بند ششم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی.

۳۹) تلاش در جهت رعایت سبک زندگی اسلامی در همه عرصه‌ها و مبارزه با سبک زندگی غربی در همه لایه‌ها، برابر بند هفت بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی.

۴۰) زمینه‌سازی برای ظهور حکومت جهانی مهدوی(عج).

۴۱) و سایر موارد دیگر حسب وضعیت استان، شهر و دستگاه مربوطه در طول دوازده روز جنگ.

ب) بایسته‌ها در عرصه خارجی و موارد پیشنهادی جهت ارتقای جایگاه ایران و بازدارندگی در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی:

1) با توجه به تهدید رئیس جمهور جنایتکار آمریکا علیه رهبر انقلاب و پیروی فتواهای مراجع تقلید مبنی محارب بودن هر شخص یا دولت تعرض‌کننده و تهدیدکننده به رهبر انقلاب و مرجعیت شیعه و واجب بودن حمایت از رهبری، دولت به صورت رسمی آن را اعلام و ضمن حمایت، از مجامع بین‌المللی مطالبه کند.

2) تدوین بسته‌های جهاد تبیین، با بیان دستاوردهای سیاسی؛ اجتماعی؛ نظامی و... جنگ دوازده روزه برای کشورهای محور مقاومت و همچنین برای سایر کشورها. در عرصه بین‌الملل بایستی نسبت به تجاوز دشمنان صهیونیستی و آمریکا و نسبت به دفاع مشروع ایران اسلامی، تلاش گسترده‌ای صورت گیرد. در غیر این صورت دشمنان با قدرت رسانه، آن را وارونه جلوه خواهند داد و به سود خود و به ضرر کشورمان مبدل خواهند کرد.

3) تلاش برای بازخوانی آسیب مذاکرات با غربی‌ها با پیشینه دستگاهِ محاسباتی در بازیِ فریبِ دشمن و مذاکره و جلوگیری از طرحِ مجدد دشمن برای غافلگیریِ در آینده.

4) مذاکره تاکنون نه تنها فایده‌ای برای کشورمان نداشته و بلکه خسارت‌بار و نیز فریب بوده و زمان خریدن برای دشمن هست و نبایستی برای بار چندم در تله آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها قرار گیریم. ملاک هوشیاری نیز تدابیر رهبری، که ایشان بارها هشدار داده‌اند: (مذاکره با آمریکا غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است).

5) پیگیری محکومیت رسمی تجاوز صهیونیستی و پرداخت غرامت بابت تلفات و خسارات وارده.

6) محاکمه غیابی نتانیاهوی جنایتکار و متجاوز توسط دستگاه قضایی کشورمان و محکومیت وی و تعیین جایزه برای دستگیری و تحویل وی.

7) تبیین اصل بودن قدرت ملی، به‌خصوص قدرت نظامی کشور متکی بر توان موشکی و پهپادی در محیط بین‌المللی و غیرقابل مذاکره بودن و تبیین اهمیت نیروی نظامی و دفاعی و امنیتی در برابر اشرار جهانی.

8) خروج از معاهده ان‌پی‌تی (معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای) برای برقراری توازن وحشت در برابر دشمنان و ایجاد بازدارندگی در برابر نظام سلطه جهانی.

9) عدم فراهم‌سازی امکان بازرسی آژانس انرژی اتمی از تأسیسات هسته‌ای ایران، مگر بعد از محکومیت آمریکا در بمباران سه مرکز هسته‌ای ایران و جبران خسارت و عدم ورود بازرسان جاسوس آن و به‌ویژه گروسی خائن که مجلس شورای اسلامی مصوب کرد.

10) برقراری بازرسی رسمی و دائمی از کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز و گرفتن عوارض عبور، برای تسلط کامل بر آن، به عنوان اهرمی در جنگ احتمالی آینده.

11) راه‌اندازی رسمی اعزام کشتی کمک‌های مردمی به غزه، هم به جهت حمایت از مردم مسلمان مظلوم در محاصره و هم به جهت تقویت دشمنان رژیم صهیونیستی 

12) پرهیز از مواردی که می‌تواند، وحدت بین کشورهای اسلامی و به‌ویژه اتباع مهاجر داخل کشور را به‌وجود آورد.

13) بی‌پاسخ نماندن تهدید یا حمله دشمنان به محور مقاومت و پاسخگویی تهدید با تهدید و اقدام با اقدام متقابل جواب داده شود، تا ایران در خارج از مرزها همچنان مقتدر بماند. 

14) و سائر موارد دیگر که در این یادداشت نمی‌گنجد.

جمع‌بندی

با توجه به تجارب حاصل از جنگ دوازده روزه و اهمیت آن در سرنوشت کشور، ضرورت دارد موارد پیشنهادی فوق در دستور کار دستگاه‌های ذیربط و مردم قرار گرفته و متناسب با وظایف قانونی و اخلاقی خویش اقدامات لازم را صورت دهند و با مرور زمان، رو به فراموشی نرود و همچنان به‌عنوان اولویت برنامه‌های خویش قرار گیرد تا هم شاهد رشد و تعالی کشور و هم از امنیت کافی در برابر تهدیدات محتمل آتی برخوردار باشیم.

در پایان این سخن امام علی(ع) در نامه ۵۳ نهج‌البلاغه همواره آویزه گوش همه باشد: «از دشمنت بعد از آن که از در صلح و آشتى درآمد سخت بترس! زیرا او چه بسا به‌وسیله صلح نزدیک مى‌شود تا از شیوه غافلگیرى استفاده کند، پس احتیاط و دقت را پیشه کن و در چنین مواردى زود باور و خوش گمان مباش.»

انتهای پیام
captcha