به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی اوقاف و امور خیریه استان قزوین، حجتالاسلاموالمسلمین سیدمصطفی مجیدی، مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان قزوین، با اشاره به تاریخ وقف، گفت: فلسفه وقف در طول تاریخ برای همنوع دوستی است، همنوع دوستی یعنی کسانی که توانایی مالی خوبی داشتند برای اینکه همنوعشان از آگاهی، دانش و معرفت بهتری در حوزه اقتصاد، معاش و دین برخوردار باشند و تعالی پیدا کنند دارایی خود را وقف میکردند.
وی افزود: واقفین از نگاه ولایتپذیری مستحکم و دشمنشناس به ائمه اطهار(ع) نگاه میکنند چراکه تولی و تبری بهعنوان پایههای اساسی دین اسلام هستند و ما را به سعادت خواهد رساند.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان قزوین خاطرنشان کرد: واقفین در حوزههای مختلف از داشتههای خود گذشتهاند و تلاش کردهاند همنوعان خود را به سمت ایستادگی پای ولایت و مقابله با دشمن راسخ سوق دهند.
وی تصریح کرد: قطعاً مؤلفه وقف در نظام اسلامی ما پیشبرنده مبارزه با دشمنان است؛ در دوران پهلوی با قوانین مختلف قصد داشتند وقف را از بین ببرند چراکه وقف رشددهنده مردم برای ایستادن در کنار ولایت فقیه است.
حجتالاسلام مجیدی افزود: علاوه بر همنوع دوستی یکی از فریادهای بلند واقفین مقابله با دشمن است و ما نیز با تمام ظرفیتها در مقابل دشمن مستکبر ایستادهایم.
وی بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی مقاومت مردم در مقابل دشمن، زبانزد عام و خاص بوده است و حضور همه مردم با هر سلایقی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نیز نشان داد که ملت ایران دشمنشناسان با بصیرت هستند.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان قزوین ادامه داد: اگرچه مردم در حوزه معیشت گلایه دارند اما نشان دادند وقتی آرمانهایشان در خطر باشد متحد در کنار ولی خدا برای مقابله با دشمن میایستند. ما جنگطلب نیستیم اما جامعه ما آموخته است که در مقابل ظلم باید با شعار «هَیهَاتَ مِنَّا الذِّلَّة» رفتار کرد.
حجتالاسلام مجیدی با اشاره به اینکه، وقف در جامعه اسلامی ریشه در باورها و عمل معصومین ما دارد، خاطرنشان کرد: موقوفات قزوین چشمگیر است بهطوری که نزدیک به یکپنجم مستثنیات قزوین موقوفه است.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان قزوین درپایان گفت: به طور کلی ۸۳۰ واقف از صدر اسلام تا به امروز در قزوین وجود داشته که ۳۰۵ وقف متعلق به اول اسلام تا سال ۱۳۰۵، یک وقف در دوران پهلوی، ۵۲۰ وقف از سال ۱۳۵۷ تا ۱۴۰۴ است.
انتهای پیام