کد خبر: 4253774
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۷

چند نکته درباره حقوق حیوانات در اسلام

مسئول مرکز پاسخگویی به سوالات دینی حوزه علمیه استان قزوین گفت: آزاد دادن حیوانات به دلیل قساوت قلب و سنگدلی است، کسی که به حیوانی آزار می‌رساند ناشی از این است که رحم در دل او وجود ندارد وگرنه کسانی که اهل رحم و مروت هستند در دل آن‌ها نسبت به حیوانات عطوفت وجود دارد. 

غذا دادن به پرندگان

حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی، مسئول مرکز پاسخگویی به سوالات دینی حوزه علمیه استان قزوین، در گفت‌گو با ایکنا از قزوین، در خصوص حقوق حیوانات از دیدگاه اسلام، گفت: تمام موجوداتی را که خداوند متعال خلق کرده است محترم هستند چراکه به دست پروردگار آفریده شده‌اند و به همین جهت نیز خداوند برای تمامی موجودات قوانینی قرار داده است. 

وی افزود: موجودات به دو دسته تقسیم می‌شوند موجودات جاندار و غیر جاندار، آن‌هایی که جاندار هستند گاهی نباتی هستند مثل درختان که روح نباتی دارند، برخی دیگر هم حیوانی هستند که آن‌ها نیز روح دارند، تمامی این موجودات را خداوند محترم قرار داده و هیچ کس حق ندارد حق و حقوق آن‌ها را ضایع کند. 

مسئول مرکز پاسخگویی به سوالات دینی حوزه علمیه استان قزوین با اشاره به اینکه یکی از حقوق حیوانات که در اسلام به آن تأکید شده سیراب کردن آنهاست، بیان کرد: در روایت گفته شده اگر کسی سوار اسبی باشد و این اسب بخواهد آب بخورد بهتر است شخص از حیوان پایین بیاید تا آب را بخورد و مبادا حیوان اذیت شود. 

وی با بیان اینکه طبق روایت‌های اسلام حیوانات هم محترم هستند، گفت: در روایت دیگر گفته شده بیش از اندازه نباید به حیوان بار داده شود، گفته شده در قیامت یکی از کسانی که دچار عذاب خواهد شد فردی است که گربه‌ای را در دنیا زندانی کرده و آن گربه از گرسنگی مرده است. 

این مسئول تصریح کرد: روایت است امام صادق(ع) روی سکویی نشسته بودند نان می‌خوردند که سگی هم کنار حضرت آمد آن حضرت یه لقمه خودش می‌خورد و یه لقمه هم به طرف سگ می‌انداخت بعد سؤال کردند این چه کاری بود انجام دادید که امام صادق(ع) فرمودند خداوند دوست ندارد شخصی به تنهایی غذایی بخورد در حالی که موجود زنده‌ای به او نگاه می‌کند. 

وی در خصوص آزار دارن حیوانات از دیدگاه اسلام، بیان کرد: آزاد دادن حیوانات به دلیل قساوت قلب و سنگدلی است، کسی که به حیوانی آزار می‌رساند ناشی از این است که رحم در دل او وجود ندارد وگرنه کسانی که اهل رحم و مروت هستند در دل آن‌ها نسبت به حیوانات عطوفت وجود دارد. 

عباسی با بیان اینکه هر گاه کسی مالک حیوانی شود و از او نگهداری کند، بر او واجب است نیازهای آن حیوان را بر آورد، گفت: اما در میان حیوانات نگهداری سگ حرام است، دو حیوان وجود داردند که ظاهر بدنشان هم نجس حساب می‌شود یعنی با دست تر به آنان دست بزنیم نجس می‌شویم از جمله سگ و خوک. 

وی خاطرنشان کرد: از دیدگاه اسلام نگه داشتن سگ در خانه حرام است و در خانه‌ای که سگ وجود داشته باشد ملائکه هرگز وارد آنجا نخواهند شد؛ البته نگهداری سگ چوپان، سگ نگهبان خانه و باغی که نیاز به نگهبانی دارد، سگ شکار، سگ هلال احمر و سگ جسد یاب در بیرون از منزل منعی ندارد.

مسئول مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی حوزه علمیه استان قزوین بیان کرد: متأسفانه امروزه روحیه بندگی خدا و اطلاعت از پرودگار کاهش یافته و جامعه به سمت غرب‌گرایی پیش رفته و به همین سبب برخی از انسان‌ها سگ را به عنوان فرزند خود نگه می‌دارند در صورتی که در سنت دینی و ایرانی ما چنین مواردی وجود ندارد. 

وی در پایان گفت: نگهداری از سگ و سگ‌گردانی ناشی از تفکرات غربی است و در خانه‌ای که سگ وجود داشته باشد آن خانه نجس است و نماز خواندن در آنجا قبول نیست؛ بنابراین کسانی که تفکر دینی درستی ندارند از مباحثی چون نگهداری سگ در منزل حمایت می‌کنند. 

انتهای پیام
captcha