به گزارش ایکنا از قزوین، حسنعلی اصغری، مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین، در یازدهمین اجلاس استانی نماز قزوین که پنجشنبه ۲۳ اسفند در سالن اجتماعات شهید امامی استانداری قزوین برگزار شد، گفت: هدف نماز پاک شدن است و این هدف با رهایی انسان از خود اتفاق میافتد، نماز مقدمه و زمینه رهایی نیست بلکه عین رهایی است. هر بخش از نماز یکی از صفات بد را پاک و صفت خوب را جایگزین میکند، فطرت تنها یار واقعی و اصالت ماست. نمازگزار با ذکر قلبی و شفقت میخواهد تا هستی خویش را بر آنچه غیر آن است قطع کند.
وی ادامه داد: نسل جدید بهدلیل اینکه با تکنولوژی در ارتباط است دچار تغییر و تحول شده است، این نسل با دنیایی از انتخاب و سؤال در ارتباط است، این نسل برای شکلگیری هویت خود تلاش دارد و این حجم از اطلاعات دریافتی یک ناهمسانی شناختی در آنان ایجاد کرده است و تا زمانی که به تعادل نرسند دچار ناآرامی هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین خاطرنشان کرد: تجربه، یافتههای مطالعاتی و توصیه ائمه اطهار(ع) به ما میگوید که نماز نقش مهمی در ایجاد تعادل و خارج شدن از مشکلات ایفا میکند و همچنین نقش بیبدیلی در آینده جوانان دارد.
وی تصریح کرد: در جهانی که فشارهای اجتماعی و فرهنگی بسیار وجود دارد نماز مأمنی برای دلهای مضطرب جوانان است و همچون نسیمی آرامبخش عمل میکند. سجده بر خاک اوج نشانگری خشوع در برابر خداوند است و آنها را افرادی متواضع بار میآورد.
اصغری بیان کرد: برای آموزش نماز به آموزشهای صحیح و جذاب نیاز داریم و زمانی نیست که با آموزش نامطلوب اهداف خود را محقق کنیم، آموزش باید برای نسل جوان جذاب و قابل درک باشد، همچنین بیان فلسفه و حکمت نماز به زبان ساده و روان برای جوانان اهمیت دارد.
وی با تأکید بر مهم بودن فضای معنوی گفت: نسل نو به الگوهای واقعی نیاز دارد بر همین اساس شخصیتهای محبوب و موفق جامعه که به نماز اهمیت میدهند میتوانند تأثیر مهمی روی نسل جوان داشته باشند. مساجد و برنامههایی چون پرسش و پاسخ میتواند جوانان را به مساجد جذب کند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین اظهار کرد: امروزه استفاده از تکنولوژی و فضای مجازی یک ضرورت به شمار میرود، همچنین پرهیز از تحمیل و اجبار نکتهای که باید به آن توجه کرد چون تحمیل نماز نتیجه معکوس دارد بنابراین با شناسایی علایق جوانان و نوجوانان میتوان آنان را به سمت نماز سوق داد.
وی بیان کرد: ارتباط نماز با مسائل روزمره بسیار مهم است که باید آن را برای نوجوانان و جوانان ترسیم کنیم تا اهمیت آن را دریابند برای مثال میتوان این نکته را متذکر شد که نماز چگونه میتواند بر استرس غلبه کند، همچنین تشویق افراد به حضور در نماز جماعت باعث شکلگیری روابط صمیمانه و دوستانه خواهد شد.
اصغری گفت: امروز دشمنان با روشهای نو و محتواهای جذاب جوانان را جذب خود میکنند بنابراین تولید محتوای جذاب از نماز در شبکه اجتماعی نیز یک ضرورت انکارناپذیر است، برای تولیدمحتوا به روشهای نو، ارزیابی و دریافت بازخورد نیاز داریم. سیستم آموزشوپرورش به تنهایی از عهده این موضوع برنمیآید بنابراین به کمک سایر دستگاهها نیاز داریم.
وی ادامه داد: جوانان امروز دچار شبهههای جدی هستند و در مدارس سؤالات مکرر و بنیادی میپرسند که معلمان به اندازه توان خود به آنان پاسخ میدهند اما ضرورت دارد تا علما و روحانیون در مدارس حاضر شوند و پاسخ دقیق و قانعکننده به دانشآموزان ارائه دهند. چون پاسخ به شهبات راه برونرفت از آسیبهای اجتماعی است و با تبیین مسائل و تفسیر درست آنان میتوان جوانان را جذب دین کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم باورهای اخلاقی در جامعه توسعه یابد باید به نماز توجه کرد چون امروزه اقامه نماز مهمترینراه برای کاهش آسیبهای اجتماعی است. در آموزش و پرورش عرصههای عبادی و اخلاقی، تربیتی، سیاسی و اجتماعی، اقتصادی، زیباشناختی و علم وفناوری را دنبال میکنیم که در عرصه تربیتی به همفکری و همکاری دیگر دستگاههای فرهنگی نیاز داریم.
انتهای پیام