ابعاد شخصیت پیامبر (ص) را بشناسیم/ لزوم ترویج احادیث نبوی
کد خبر: 4087874
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۵

ابعاد شخصیت پیامبر (ص) را بشناسیم/ لزوم ترویج احادیث نبوی

امام جمعه سابق آبگرم گفت: پیامبر اسلام پیامبر رحمت هستند بنابراین به‌خاطر شبهه و ترس از دشمن نباید بُعد رحمت حضرت را حذف کنیم. حضرت محمد (ص) تک‌بُعدی نبودند و در عرصه مبارزه، جهاد و مقاومت نیز الگوی ما هستند.

پیامبر اسلام

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی صالحی، امام جمعه سابق آبگرم، در گفت‌وگو با ایکنا از قزوین، اظهار کرد: مصائب اهل بیت از ابتدای محرم شروع می‌شود و هر چه به انتهای این ماه نزدیک می‌شویم مصیبت عظیم‌تر می‌شود و در ۲۸ و ۳۰ ماه صفر به اوج می‌رسد.

وی ادامه داد: امت اسلام در مورد پیامبر (ص) کم‌کاری کرده است، باید معارف قرآنی و اخلاق پیامبر عظیم الشان (ص) را استخراج و منظومه کنیم و آن زمان است که می‌توانیم بگوییم بخشی از حق پیامبر (ص) را ادا کردیم.

امام جمعه سابق آبگرم خاطرنشان کرد: در مورد ائمه معصومین نباید غفلت کنیم و به ایام عزاداری آنان نگاه مرثیه‌ای نداشته باشیم. پیامبر (ص) خلاصه تمام انبیاست، بعثت تمام انبیای الهی برای بعث پیامبر گرامی اسلام (ص) بوده است، همچنین پیامبر گرامی اسلام صاحب کمالات و جمالات انبیاست.

وی تصریح کرد: در مورد پیامبر (ص) مسائل و مباحث مختلفی مطرح است، یکی از آنان این است که پیامبر گرامی اسلام در روایتی مطرح می‌کنند که هیچ پیامبری به اندازه ایشان سختی متحمل نشده است؛ تفسیر این روایت است که همه آزارها و اذیت‌ها جسمانی نیست، گرچه پیامبر گرامی اسلام از نظر جسمانی بسیار رنج کشیدند اما حضرت محمد (ص) بر گذشته و آینده عالم اشراف داشتند و همه مصیبت‌های گذشته و آینده در نظر ایشان بود لذا این مصیبت‌ها بر حضرت سنگینی می‌کرد.

صالحی تشریح کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) از لحاظ روحی، جسمی، مادی و معنوی مصیبت‌های سنگینی دیدند. خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید «پیامبر اکرم همیشه شاهد بر امت است» یعنی امت هرجا مصیبت ببیند پیامبر (ص) آن را مشاهده می‌کنند؛ در دوران پیامبر در مکه وحشی‌گری حاکم بود و هر روز خونی ریخته می‌شد لذا پیامبر (ص) در چنین فضایی به غار حرا می‌رفتند و حضرت علی (ع) و حضرت خدیجه (س) برای ایشان غذا می‌بردند. در آخر هم خانه پیامبر (ص) را به آتش کشیدند و ایشان به ناچار به مدینه هجرت کردند.

۳۰۰ معجزه از پیامبر اسلام (ص)

وی تأکید کرد: در خصوص معجزات پیامبر (ص) کمتر سخن گفته شده است، ایشان حدود ۳۰۰ معجزه دارند آیت‌الله میانجی در کتابی با عنوان «مکاتیب الرسول» به ۳۰۰ معجزه پیامبر گرامی اسلام اشاره کرده است و قرآن کریم بزرگ‌ترین معجزه پیامبر گرامی اسلام است؛ البته گاهی هم یک شخص معجزه است با همین نگاه می‌گوییم که حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) از معجزات پیامبر هستند.

امام جمعه سابق آبگرم یادآور شد: در هر خلقتی مهر و برکت نبوی وجود دارد. خداوند متعال به دلیل وجود پیامبر (ص) به ما رحمت و نعمت و حکمت می‌دهد و هر خیری که به ما می‌رسد به یُمن وجود پیامبر گرامی اسلام است. بخشی از برکات رحمت در این دنیا و بخشی دیگر در دنیایی دیگر است.

وی اشاره کرد: پیامبر (ص) با زحمات بسیار، تمدن اسلامی و سبک زندگی دینی را پایه‌گذاری کردند و انسان معنا پیدا کرد و عقل و دین احیا شد اما پس از رسول اکرم (ص) انحرافی در جامعه اسلامی ایجاد شد. در پی آن فرهنگ و سبک زندگی تغییر یافت و چپاول، وحشی‌گری و فساد دوران جاهلیت بازگشت، معجزات پیامبر نظیر قرآن کریم کمرنگ شد و حضرت علی (ع) خانه‌نشین و حضرت زهرا (س) شهید شدند.

صالحی بیان کرد: در مورد شهادت پیامبر روایات بسیاری داریم که گفته شده است همه اهل بیت (ع) و ۱۴ معصوم با شمشیر و یا با سم شهید شدند و روایت داریم که پیامبر گرامی اسلام (ص) را نیز با سم شهید کردند.

ترویج احادیث پیامبر (ص) در عزای ائمه (ع)

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در دوران حضرت موسی (ع) جادو و در دوران پیامبر گرامی اسلام نیز سم رایج بود و پادشاهان هنگام دیدار برای یکدیگر سم هدیه می‌دادند و قوی‌ترین فرد کسی بود که سم قوی را تولید کند، برای همین کشتن با سم در آن دوران مرسوم بود. در برخی روایت‌ها نیز آمده است که پیامبر گرامی اسلام (ص) رحلت کردند اما اسناد قوی و متقن می‌گویند که حضرت را با سم شهید کردند.

امام جمعه سابق آبگرم با تأکید بر اینکه نباید به پیامبر اسلام نگاه تک بُعدی داشته باشیم، ادامه داد: پیامبر اسلام پیامبر رحمت هستند بنابراین به‌خاطر شبهه و ترس از دشمن نباید بُعد رحمت حضرت را حذف کنیم. حضرت محمد (ص) تک‌بُعدی نبودند و در عرصه مبارزه، جهاد و مقاومت نیز الگوی ما هستند.

صالحی در پایان سخنانش با اشاره به لزوم پرداختن به احادیث نبوی، بیان کرد: در ایام عزاداری غیرمتدینین درگیر فضاهایی مانند نواختن موسیقی شده و مدتینین نیز به‌دنبال شعر و مصیبت روضه اهل بیت (ع) می‌روند و در این بین احادیث پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) و آیات قرآن را به فراموشی می‌سپارند، این یک زنگ خطر برای ماست بنابراین باید قرائت احادیث پیامبر اسلام (ص) را در مجالس عزاداری نهادینه و فرهنگ‌سازی کنیم.

انتهای پیام
captcha