مردم قزوین از تعلیم کتاب و حکمت و تزکیه نفوس عالمانی چون حجت‌الاسلام عابدینی دریغ نفرمایند
کد خبر: 2929938
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۳
توصیه آیت‌الله جوادی آملی به مردم قزوین:

مردم قزوین از تعلیم کتاب و حکمت و تزکیه نفوس عالمانی چون حجت‌الاسلام عابدینی دریغ نفرمایند

گروه اجتماعی: آیت‌الله جوادی آملی در نامه‌ای، به مردم قزوین توصیه کرد از تعلیم کتاب و حکمت و تزکیه نفوس عالمانی چون حجت‌الاسلام عابدینی دریغ نفرمایند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قزوین، حجت‌الاسلام عبدالکریم عابدینی در یکی از روزهای مهر ماه 1335 در روستای چاله از توابع استان قزوین در خانه ای مذهبی و معطر به عشق اهل بیت(ع) دیده به جهان گشود.

پرورش در دامان مادر مکرمه ای - که با سادگی و بی آلایشی اش از یک سو و پاکی و صفا و بینش عمیقش در عرصه  انقلاب و دفاع مقدس از سوی دیگر  مربی فرزندانی با ایمان، ولایتمدار و کار آمد در دوره های مختلف بوده است . او را از همان اوان کودکی و پس از تحصیلات ابتدایی به سمت دروس دینی و حوزه ی علمیه قزوین کشاند.

از همان ماههای نخست درس راه تهران در پیش گرفت و حوزه ی علمیه چیذر را جهت ادامه ی تحصیل برگزید. در سال 1353 بود که عازم قم شد و در حرکت حماسی 17خرداد سال 54حضوری فعال و اثر گذار را در سربرگهای زندگی اش رقم زد  تا جایی که توسط ساواک دستگیر و پس از تحمل مدتی زندان و شکنجه در اوین به بهانه ی خدمت سربازی اجباری به کرمان و از آنجا به شیراز تبعید شد.

در سال 1356 مجددا به شهر قم بازگشت و در مبارزات ضد شاهنشاهی 19دی قم فعالانه مهر افتخار دیگری را در کارنامه ی مبارزاتی خود به ثبت رسانید.

دوره ی علمی زندگی خود را با دروس مقدماتی در مدرسه ی کرمانی ها آغاز و در دروس عالی از محضر علمای بزرگواری همچون آیات عظام فاضل لنکرانی، مکارم شیرازی، حسن زاده ی آملی، جوادی آملی، سبحانی، معرفت، و آقای منتظری کسب فیض نمود.

ایشان در دوره ی 8ساله ی دفاع مقدس به همراه برادران رشیدش در جبهه های حق علیه باطل حماسه ها آفرید در همین سالها بود که برادر بزرگوارش یار و رفیق سالهای مجاهدت و ایثار به شهادت رسید و سند افتخار این خانواده با عنوان خانواده ی شهید بار دیگر تنفیذ شد.

از سال 1364 با اشتیاق به تلمذ در درس تفسیر آیت الله جوادی آملی شتافت تا سال 1370 که ذوق و قریحه ی زیبای قرآن پژوهی او را به جمع طلاب درس خصوصی استاد که با پیشنهاد خود استاد تشکیل گردیده بود کشاند و حدود ده سال به تنظیم تفسیر معظم له  همت گمارد که حاصل آن پنج جلد از این تفسیر شریف است.

استاد از سال 1375 به تدریس در سطوح عالی حوزه ی علمیه قم و قزوین و دانشگاههای استان قزوین پرداخت.

از همان سال 1370 علاوه بر تفسیر تسنیم برنامه ی شخصی تفسیر قرآن کریم و تدبر و تلمذ در پیشگاه آیات نورانی کلام وحی را با جد و جهدی در خور شروع و حاصل آن را که چندین کتاب و مقاله و تعداد زیادی برنامه ی تلوزیونی و رادیویی جهت شبکه استانی و رادیو معارف است به خیل قرآن پژوهان و آشنایان با این مفاهیم نورانی عرضه داشت.

اما استاد بزرگوار سال ها انس و الفت با معارف قرآنی - که موجبات صیقل روح و جان و وسعت اندیشه اش شده بود-  را به عرصه های فعالیت اجتماعی کشاند و در دوره های مختلف زندگی پربارش درقالب های ذیل به ایفای نقش پرداخت:عضویت در شورای فرهنگ عمومی استان قزوین، نمایندگی طلاب قزوین درقم، معاونت تحقیقات و پژوهش حوزه ی علمیه قزوین، عضو هیئت رئیسه و هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، نماینده ولی فقیه در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، مسئول دفتر استانی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه استان قزوین، امامت جمعه موقت قزوین.

آیت الله جوادی آملی در سال 84 در نامه ای به مردم قزوین به وصف ایشان می‌پردازد. وی در این نامه آورده است:

بسم الله الرحمن الرحیم و ایاه نستعین

هوالشاهد

قرآن که قول ثقیل و وزین خداست(إِنَّا سَنُلْقِی عَلَیْکَ قَوْلًا ثَقِیلًا) مخاطبان مقاومی می طلبد که از مائده (إِنَّ نَاشِئَةَ اللَّیْلِ هِیَ أَشَدُّ وَطْءًا وَأَقْوَمُ قِیلًا) توانمند شده و شایسته فرمان (خُذِ الْکِتَابَ بِقُوَّةٍ) شده‌‎اند.

چنین عالمان پژوهشگری که فرشتگان الهی بال های خود را زیر پای پژوهش و تحقیق آنان پهن می کنند، هم پر در می آورند وهم پرواز می کنند و هم جهت یابی پرواز آنان چونان ملائکه از طبیعت به فراطبیعت است نه چون مرغان طبیعی به طمع طعمه از تالاب به تالابی می پرند.

یکی از نمونه های بارز چنین طائران روحانی حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای عبدالکریم عابدینی قزوینی است که سالیان متمادی در درس تفسیر قرآن کریم حضور هوشمندانه داشت و معارف وحیانی را که به صورت عصاره ثقلین ارائه می شد کاملا فراگرفت و به بارگاه ((تسنیم)) باریافت و در تدوین، تحقیق، سندیابی و ویرایش دروس القاء شده آن سهم داشت و هم اکنون استادی حوزه و دانشگاه را برازنده است.

نصیحتی که به ثمره شجره طوبای تفسیر می شود این است که همواره با کتاب الهی باشد و آن را منبع اصیل بداند و ادله عقلی و نقلی معتبر را در ظل این میزان صدق و حق هماهنگ نماید.

توصیه ای که به طلاب و دانشجویان عزیز می شود که این است که در بهره وری از محضر چنین معلمی فتوری نکنند و پیشنهادی که به مردم بزرگوار استان عالم پرور قزوین (صینت عن الحوادث) می شود این است که از تعلیم کتاب و حکمت و تزکیه نفوس این گونه از عالمان متعهد دریغ نفرمایند.

غفرالله لنا و لکم

قم ۱۴ فروردین

جوادی آملی

captcha