امین امینی، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان کردستان در گفتوگو با ایکنا از کردستان، با اشاره به نقش مؤثر روزه بر سلامتی بدن، اظهار کرد: مطالعات علمی نشان داده که روزه بر سطح گلوکز، چربی، فشار خون، کنترل وزن و بهبود بیماریهای مختلف که به دلیل عادات غذایی اشتباه بروز کردهاند، تأثیرگذار بوده است.
افزود: برابر گزارش اخیر سازمان بهداشت جهانی هیچ مطالعهای مبنی بر خطر روزهداری و افزایش ابتلا به بیماری کرونا دیده نشده است لذا همه افراد سالم با رعایت موارد بهداشتی و تغذیهای میتوانند روزه بگیرند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان کردستان با تأکید بر پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در ایام ماه مبارک رمضان اظهار کرد: در این راستا خانوادهها برای ارتقای سلامت خود در دوران روزهداری نکات تغذیهای لازم را باید رعایت کنند.
وی افزود: در صورت رعایت نکردن اصول تغذیه صحیح در وعده سحر، افطار و یا حذف یکی از وعدهها به ویژه سحری، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری کرونا را افزایش میدهد.
امینی با بیان اینکه وعدههای غذایی سحر، افطار و شام در ایام روزهداری وعدههای اصلی هستند، گفت: نوع غذاهایی که در این سه وعده مصرف میشود، با تأمین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز، نقش مهمی در حفظ کارآیی و جلوگیری از کم آبی و ضعف و خستگی بدن دارد.
وی با تأکید بر توجه به سلامت سالمندان روزهدار بیان کرد: قدرت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر بیماریها با افزایش سن و سالمندی کاهش مییابد در این راستا در دوران روزهداری و در این شرایط کرونایی سالمندان به مراقبت بیشتری نیاز دارند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان کردستان افزود: کاهش میزان آب و کاهش قند خون در بدن سالمندان، ممکن است باعث سرگیجه شود و اینگونه سرگیجهها اگر موجب از حال رفتن و افتادن شود، برای سالمندان خطرآفرین است.
وی گفت: مصرف غذاهای چرب و شور، انواع تنقلات شور، انواع کنسروها، سوسیس، کالباس و سایر فست فودها سبب تضعیف سیستم ایمنی و ایجاد تشنگی میشود لذا توصیه میشود به جای نمک از سبزیهای خشک و معطر و محلی برای طعمدار کردن غذا استفاده شود.
امینی با بیان اینکه خرما بهترین ماده غذایی برای تأمین تدریجی قند خون است، گفت: خرما منبع خوبی از مواد مغذی، قند، فیبر و پتاسیم است و در تنظیم قند خون بسیار مفید خواهد بود لذا در وعده افطار در صورت امکان ۲ _۳ عدد خرما مصرف و از خوردن بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینیها پرهیز شود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان کردستان با تأکید بر خودداری از مصرف بیرویه بامیه و زولبیا در ماه مبارک رمضان گفت: در شرایط پاندومی کرونا که سلامت را تهدید میکند، مصرف غذاهای شیرین، پرادویه، چرب، بامیه و زولبیا و قند و شکر، به دلیل تحلیل سیستم ایمنی بدن، باید محدود شود.
امینی ادامه داد: مصرف نوشیدنیهای کافئیندار همچون قهوه، نوشابههای گازدار، نسکافه و چای پررنگ به علت دفع زیاد آب از بدن و ضعیف کردن سیستم ایمنی فرد برای روزهداران توصیه نمیشود.
وی با بیان اینکه بیماران کرونایی نباید روزه بگیرند، بیان کرد: بهبود یافتگان کرونا که توانایی بدنی خود را به دست آوردهاند با اجازه پزشک معالج میتوانند روزه بگیرند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان کردستان ادامه داد: کسانی که هنوز در دوران نقاهت بیماری هستند، چون ریز مغزی بدنشان در سطح مطلوبی نیست، حدود پنج تا ۱۰ درصد وزن خود را از دست دادهاند، کم اشتها شده و احساس ضعف دارند و بدن آنها با کم آبی مواجه است، روزهداری توصیه نمیشود.
وی با اشاره به پرهیز و محدودیتهای غذایی در دوران نقاهت بیماری کووید ۱۹ گفت: در دوران نقاهت بیماری کرونا از مصرف غذاهای سنگین مانند آش گوشت غلیظ، ماکارونی و سوسیس که هضم آن دشوار است، محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و یا سرخ کرده، انواع فست فودها و غذاهای آماده فرآوری شده، ترشیها و سرکه که سبب خشکی دستگاه تنفس و تحریک آن میشوند، خودداری شود.
امینی با اشاره به اینکه مصرف نمک، کنسروها، مصرف شیر و لبنیات ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی میکنند، افزود: رب گوجه، فلفل، انواع سسهای تند، محدود کردن مصرف مواد شیرین و شیرینی، آبمیوههای صنعتی، نوشابههای گازدار، شکر، مربا و قند، نوشیدنیها و خوراکیهای محرک مانند قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ، مصرف زیاد سیر و زنجبیل برای افرادی که در دوران نقاهت بیماری کرونا قرار دارند، توصیه نمیشود.
وی اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تأمین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانهروی با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه میشود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان کردستان با اشاره به توصیههای غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام روزهداری، یادآور شد: انتخاب مواد غذایی جایگزین در هر گروه غذایی برای بر طرف کردن نیازهای تغذیهای شامل آب، املاح، ویتامینها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن افراد روزه دار در سه وعده غذایی (سحر، افطار و شام) ضروری است.
انتهای پیام