کد خبر: 4252459
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۲
آیت‌الله عابدینی:

دروغ‌گویی از ویژگی‌های منافقین است

نماینده ولی‌ فقیه در قزوین با بیان اینکه در قرآن دو جبهه شامل جبهه اهل ایمان و جبهه اهل نفاق معرفی ‌شده است، گفت: یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های اهل ایمان، عزت است و در مقابل دروغ‌گویی از شاخص‌های منافقین است.

عابدینی امام جمعه قزوین

به گزارش ایکنا از قزوین، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی‌ فقیه در استان و امام جمعه قزوین در جلسه تفسیر قرآن کریم در مسجد شیخ‌الاسلام در سخنانی به شرح سوره مجادله پرداخت که در ادامه می‌خوانیم:

خدای متعال در آیه ۱۹ سوره مجادله فرموده است وقتی شیطان به کسی مسلط شد ابتدا ارتباطش با خدا ضعیف می‌شود و سپس این ارتباط به‌طور کلی قطع می‌شود، آن‌هایی که با شیطان رفاقت می‌کنند جزو حزب شیطان محسوب می‌شوند. ما در قرآن حزب‌الله و حزب شیطان داریم، خداوند در آیه ۱۹ سوره مجادله درباره عاقبت حزب شیطان می‌فرماید آگاه باشید که حزب شیطان به‌ جز خسارت هیچ چیزی ندارند، یعنی دار و ندارشان را به باد می‌دهند و سرمایه‌شان نابود می‌شود.


بیشتر بخوانید:


خدای متعال در آیه ۲۰ سوره مجادله می‌فرماید: «إِنَّ الَّذِينَ يُحَادُّونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ أُولَئِكَ فِي الْأَذَلِّينَ»، خداوند در این آیه می‌فرماید آن‌هایی که در مقابل خدا قرار می‌گیرند، در زمره افراد پست هستند. در این آیه کلمه «يُحَادُّونَ» آمده است، مفسرین این کلمه را چند جور معنی کرده‌اند، در یک مورد گفته‌اند این کلمه از حدید می‌آید، یعنی کسانی که علیه رسول خدا، امیرالمؤمنین(ع) و ولی خدا دست به جنگ مسلحانه می‌زنند و از شمشیر و سلاح استفاده می‌کنند، در جای دیگری هم «يُحَادُّونَ» به معنای منع‌کننده آمده است، یعنی آن‌هایی که مانع راه خدا هستند، هر کس می‌خواهد کاری برای خدا انجام دهد، این‌ها یک مانع و مزاحمتی برای او ایجاد می‌کنند، کاری می‌کنند دین خدا با چالش مواجه شود و آنقدر تهمت می‌زنند و فحاشی می‌کنند که مؤمنین و متدینین فقط سرگرم این شوند که به این‌ها جواب بدهند.

خدای متعال در آیه ۲۰ سوره مجادله می‌فرماید آن‌هایی که علیه خدا و رسولش فعالیت می‌کنند، خوارترین و پست‌ترین آدم‌های روزگارند، کسانی هم که نفاق می‌ورزند، دروغ می‌گویند و شایعه درست می‌کنند، این‌ها اذل و خوارترین هستند.

اذل از ریشه ذلیل است، ذلیل به معنای ضعیف، خوار و پست است، گاهی ریشه اذل، ذلول است، این به معنای رام است، مثل زنبور عسل و اسب که ذلول هستند، یعنی شما راحت می‌توانید آن‌ها را تربیت کنید و عادت‌های خوب به آن‌ها یاد بدهید، بنابراین ذلت اگر ریشه‌اش ذلیل باشد، به معنای پست و خوار است، مانند همان چیزی که منافقین و دشمنان خدا هستند.

منافقین ذلیل هستند، خدای متعال در سوره منافقون فرموده است منافقین با پیامبر(ص) در میدان جنگ بودند، اما می‌گفتند وقتی به شهر برگردیم، ما که عزیز هستیم، ذلیل‌ها را از شهر بیرون می‌کنیم، منظورشان از ذلیل، رسول خدا(ص) و مؤمنین بودند. خدا فوراً به این‌ها جواب  داد و فرمود عزت فقط و فقط برای خداست، رسول خدا(ص) و مؤمنین هم به واسطه خدا و بندگی خدا دارای عزت هستند، منافقین قدرت درک این معنا را ندارند.

در قرآن دو جبهه شامل جبهه اهل ایمان و جبهه اهل نفاق معرفی شده است، یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های اهل ایمان، عزت است، برای اینکه پیرو رسول عزیز و پیرو قرآنی هستند که خدای متعال فرمود دریای بیکران عزت است، هر چقدر آدم به قرآن ایمان بیاورد و به آن عمل کند، با قرآن انس بگیرد، با عقیده پای‌کار قرآن باشد و به قرآن اعتماد کند، آیات قرآن برای او عزت می‌آورند.

خدای متعال در آیه ۲۰ سوره مجادله می‌فرماید آن‌هایی که در مقابل خدا شمشیر می‌کشند، قلمشان را مثل شمشیر برای مؤمنین و در مقابل خدا و دین به کار می‌گیرند، این‌ها در نهایت ذلت، خواری و پستی بوده و صهیونیست‌ها به این‌ها آفرین می‌گویند.

ذلت مربوط به دشمنان خداست

خدای متعال در آیه ۲۱ سوره مجادله فرموده است: «كَتَبَ اللَّهُ لَأَغْلِبَنَّ أَنَا وَرُسُلِي إِنَّ اللَّهَ قَوِيٌّ عَزِيزٌ»، خداوند در این آیه فرموده من واجب کرده‌ام که من، فرستاده من و حزب من پیروزند، حزب شیطان ذلیلند، خدا هم عزیز و هم قوی است، هر چه ذلت است مربوط به دشمنان خدا شامل کفار، منافقین، مشرکین، دشمنان و مستکبران است.

یهودیان صهیونیست هم جزو منافقین محسوب می‌شوند، این‌ها ظاهرا ادعا می‌کنند پیرو حضرت موسی(ع) و تورات هستند، اما دروغ می‌گویند، مانند منافقین در دوران اسلام که ادعا می‌کردند پیرو قرآن و دین هستند اما دروغ می‌گفتند، یکی از شاخص‌های منافقین، دروغ‌گویی است، صهیونیست‌ها غیر از مستکبر، جلاد و خونخوار بودن، دروغگو و منافق هم هستند.

امیرالمؤمنین(ع) فرموده‌اند بدانید شیطان حزبش را تجمیع کرده و سواره نظام و پیاده نظام خود را بسیج کرده تا کار خودش را انجام بدهد، اما من با همان بینشی که دارم، شیطان را با همه خباثت‌هایش خوب می‌شناسم، همچنین خود این‌ها یک شرایطی دارند که خیلی واضح است که دارند چه می‌کنند و برای چه کسی کار می‌کنند، سوگند یاد می‌کنم برای این‌ها گودالی حفر کنم که اگر در این گودال باشند نتوانند بیرون بیایند و اگر هم بیرون باشند هوس نکنند دوباره به این گودال برگردند.

حضرت با این حدیث به ما یاد می‌دهند باید با منافقین قاطعانه برخورد شود و بصیرت داشته باشیم، اگر بصیرت نداشتیم منافقین ما را فریب می‌دهند و تبلیغات و شایعاتشان ما را متأثر می‌کند و ما را نسبت به نظام مقدس جمهوری اسلامی بدبین می‌کند، باید منافقین را بشناسیم و بصیرت داشته باشیم و در مقابلشان کوتاه نیاییم.

امیرالمؤمنین(ع) در بیان دیگری فرمودند بر شما تکلیف است که به حبل‌الله تمسک کنید؛ قرآن حبل‌الله است، روایات فراوانی این را بیان می‌کنند، امیرالمؤمنین(ع) و خاندان آن حضرت، رسول اکرم (ص) و خاندان عصمت و طهارت (ع) حبل‌الله هستند، حضرت سفارش می‌کنند دست از حبل‌الله برندارید، اگر دست برداشتید گرگ‌های کفر و نفاق برای شما خطرآفرین می‌شوند، اما اگر با حبل‌الله بودید هیچ خطری شما را تهدید نمی‌کند.

عروه‌الوثقی ناگسستنی است

امیرالمؤمنین(ع) در ادامه فرمودند به عروه‌الوثقی چنگ بزنید؛ عروه‌الوثقی به معنای ریسمانی است که پاره‌شدنی نیست، اسلام عروه‌الوثقی است، هیچ احدی تاکنون نتوانسته و تا قیامت هم نخواهد توانست این ریسمان را پاره کند، برخی در این راستا تلاش کرده‌اند و آبرو و حیثیت خود را بر باد داده‌اند، اما هر بار اسلام قوی‌تر از گذشته ظهور کرده و همیشه در حال رشد و بالندگی بوده است.

حضرت در ادامه فرمود افتخار به جناح‌های آدم‌ساخته نکنید، اگر می‌خواهید محکم و باقی باشید و راهتان را گم نکنید، در حزب‌الله باشید، منشور حزب‌الله و آداب حزب‌اللهی بودن هم در قرآن و روایات تعریف شده‌اند، ما چیزی کم نداریم که بخواهیم در حزبی بودن دست نیاز به سوی آدم‌هایی دراز کنیم که حزب‌ها را برای امیال و اهداف دنیایی‌شان تعریف می‌کنند، ما به‌دنبال حزب خدا هستیم، امیرالمؤمنین(ع) در ادامه فرمود نسبت به عهد و میثاق خدا با خودتان پایبند باشید.

آن زمان که صفوف لشکر دشمنان امام حسین(ع) مثل سیل سرازیر شدند و فضا را مثل شب تار کردند، اباعبدالله(ع) فرمودند سپاس مخصوص خدایی است که این دنیا را دار فنا قرار داده است، اما آدم‌های کوته‌فکر، منافقان و مشرکان همه بساطشان را در دنیا پهن می‌کنند و همه آرزوهایشان همین دنیای فانی است.

حضرت در ادامه فرمود فریب خورده آن کسی است که دنیا او را بفریبد، گول دنیا را بخورد و دلش را به مظاهر دنیا خوش کند، مغرور و فریب خورده آن کسی است که دنیا دل‌مشغولی او می‌شود و همه خوشی او همین دنیاست و چیزی غیر از این نمی‌فهمد، این آدم‌ها فقط فکر مال دنیا هستند، حلال و حرام برایشان فرقی ندارد، این‌ها حزب شیطان هستند، اما برخی به‌دنبال حسنه دنیا و آخرت هستند و می‌گویند خدایا ما را از عذاب جهنم دور نگه دار.

امام حسین(ع) فرمود بدبخت‌ترین‌های اول و آخر دنیا کسی است که در دام فتنه دنیا گرفتار شود و با فتنه دنیا او را به دام بیندازند و فریفته دنیا شود، سپس آیه ۳۳ سوره لقمان را شاهد آورده و فرمودند: «فَلَا تَغُرَّنَّكُمُ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا وَلَا يَغُرَّنَّكُمْ بِاللَّهِ الْغَرُورُ»، یعنی مبادا زندگانی دنيا شما را بفريبد، و مبادا شيطان شما را مغرور سازد.

مغرور به معنای فریفته است، حضرت در ادامه فرمود خوب آفریدگاری است آفریدگار ما، ای منافقین و کسانی که به روی فرزند رسول خدا(ص) شمشیر کشیده‌اید، اقرار کردید ما می‌خواهیم مطیع رسول خدا(ص) باشیم اما دروغ گفتید، ادعا کردید که ما به رسول خدا(ص) ایمان آورده‌ایم، سپس مقابل ذریه رسول خدا(ص) قرار گرفتید و در مقابل عترت رسول خدا(ص) شمشیرهای خود را آماده کردید، تصمیم گرفته‌اید ذریه رسول خدا(ص) را به شهادت برسانید؟ سپس حضرت به آیه ۱۹ سوره مجادله استشهاد کرده و فرمودند این‌ها حزب شیطانند، شیطان خدا را از یاد این‌ها برده، مرگشان باد.

انتهای پیام
captcha